avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la munca din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la munca din CCC

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: sunt in crestere copil de pana la 2 ani si as vrea sa incep munca, cand pot sa ma intorc in campul muncii mai repede fara sa pierd indemnizatia de insertie? Sotul e obligat sa-si ia o luna de crestere copil?
Astept raspuns urgent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 2 Martie 2015
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie, de 500 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani.
- Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar veti beneficia de stimulentul de insertie tot dupa ce implineste copilul 2 ani.

2. Tatal nu este obligat sa intre in CCC dar daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin o luna in CCC, veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)