avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
Copilul meu s-a nascut pe 24 august 2012. Am optat pentru ccc 2 ani. Sotul meu lucreaza dar nu vrea sa stea acea luna acasa. Eu vreau sa ma intorc la serviciu pe 1 iunie 2014. Pot opta sa iau o luna jumatate stimulent? (atat cred ca ma incadrez , trebuia sa ma intorc la serviciu cel tarziu pana pe 23 iulie)!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:16, 22 Mai 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului trebuie sa reluati activitatea cel tarziu pe 24 iulie 2016 (adica cu o luna inainte de a impluni copilul 1 an si 11 luni, ultima luna find rezervata tatalui copilului).

2. - Beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 1 an si 11 luni daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (adica pe 1 iunie 2014, asa cum doriti dvs.) veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
Buna dimineata!
Din raspunsul dumneavoastra am inteles ca pot primi stimulentul pana la varsta bebelusului de 23 luni. (bebelusul este nascut in anul 2012, acum are 21 luni). Cand imi voi incepe activitatea bebelusul va avea 21 luni si jumatate. Eu voi primi stimulentul pana la varsta de 23 luni, adica o luna si jumatate.
O zi buna!
Asa este, ati inteles bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul crestere copil/stimulentul de insertie elena_alisa elena_alisa As vrea sa stiu cand trebuie sa ma intorc la locul de munca. Fiul meu s-a nascut pe 1 septembrie 2012. Am optat pentru concediul de 1 an, tatal nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil geoanda geoanda Buna ziua, Am si eu rugamintea sa ma sfatuiti legat de primirea stimulentului de insertie in cazul concediului fara plata. Am nascut pe 30 iunie 2015 si am ... (vezi toată discuția)
Stimulentul pentru reintoarcerea la serviciu in 2013 (stimulent de insertie) nadiandreea nadiandreea fiul meu face 2 ani in 30 ian 2014 si am optat pt cic 2 daca ma intorc la servici in noiembrie 2013 primesc stimulentul de 500 de ron pt cele 3 luni pana la ... (vezi toată discuția)