avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil

Buna ziua,
Am si eu rugamintea sa ma sfatuiti legat de primirea stimulentului de insertie in cazul concediului fara plata.
Am nascut pe 30 iunie 2015 si am optat pentru CCC 1 an.Sotul meu nu poate sa stea in CCC ultima luna deci ar trebui sa ma intorc pe 29 mai pentru a putea primi stimulentul.
Eu doresc sa mai stau si ultima luna acasa deoarece nu are cine sa stea cu bebelusul si vroiam sa stiu cum sa procedez ca sa primesc stimulentul de insertie?
Daca depun decizia de reluare a activitatii inainte sa implineasca bebelusul 11 luni (28 mai) si apoi solicit angajatorului concediu fara plata pentru ultima luna(iunie) cu reluarea activitatii intre 25-30 iunie mai primesc stimulentul dupa ce face copilul 1 an?
Sau care este procedura pentru a primii acest stimulent tinand cond ca tatal nu poate sa stea in ultima luna dar doresc sa raman eu in continuare
Multumesc

Cel mai recent răspuns: geoanda , utilizator 22:25, 15 Februarie 2016
1. Deoarece ultima luna (a 12-a) este rezervata tatalui copilului pe aceasta luna nu veti beneficia de stimulentul de insertie.

2. Daca veti relua activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
multumesc frumos pentru raspuns,
vroiam totusi sa stiu daca in ultima luna(luna12) solicit concediu fara plata mai am dreptul la stimulent cand ma intorc.
Da, veti putea beneficia de stimulentul de insertie dupa ce copilul implineste 1 an si dvs. reluati activitatea.
multumesc frumos pentru clarificari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie??? r_vosy r_vosy Buna ziua! As vrea sa ma intorc la munca cu 5 luni mai devreme ca bebelusul sa implineasca 2 ani, mentionez ca am optat pt 2 ani. Daca ma intorc la munca mai ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie penesmaria penesmaria Buna ziua, Copilul meu s-a nascut pe 24 august 2012. Am optat pentru ccc 2 ani. Sotul meu lucreaza dar nu vrea sa stea acea luna acasa. Eu vreau sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie laviniaciontos laviniaciontos Daca am optat pentru concediu de maternitate pentru 2 ani, iar tatal nu alege sa stea acea luna acasa, iar eu ma intorc cu o luna mai devreme la servici, ... (vezi toată discuția)