avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie mobila

Buna ziua.
Pe scurt problema mea este urmatoarea. Ieri am fost la caseria RDS-RCS pentru a rezilia un contract de telefonie mobila. Dupa discutiile purtate cu domnisoara respectiva, mi s-a spus ca daca doresc acest lucru trebuie sa platesc 300 lei (50 nu stiu exact ce taxa + 250 taxa utilizare retea). I-am amintit ca exista o lege nr. 161/2010, care imi permite sa denunt unilateral contractul. Raspunsul dat - "legea respectiva nu are nici o treba". Am intrebat de ce?. Raspunsul - nu are nici o treba.
Am intrebat-o, unde anume in contract scrie despre cuantumul celor 2 taxe. Mi-a aratat o anexa de la un contract de telefonie mobil, in care sunt trecute acele sume. , si mi-a comunicat ca le gasesc la mine in contract. Am cautat in contract aceea anexa unde este stipulata aceea suma. Nu este trecuta nicaieri.
Alta problema , este legata de taxa de mentenanta. In abonamentul meu am 3 servicii, TV, internet si telefonie fixa, pentru care platesc 3 taxe de mentenanta. Intrebarea pusa fetei, de ce? Pentru ca trebuie si pentru ca si la alte companii se plateste aceasta taxa#-o.
Ce vreau sa intreb pe forum, si as dori un raspuns, daca se poate, de la o persoana specializata in domeniul juridic. Cineva care sa-mi spuna clar, daca este legal sau nu sa platesc aceea taxa de reziliere. Ca sa stiu daca sa merg mai departe, la ANPC sau in justitie.
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: horia2005 , utilizator 11:39, 2 Octombrie 2014
pentru ce perioada ati incheiat contractul? ati primit beneficii (telefon la pret subventionat, alte reduceri)?
contractul a fost încheiat în urma portarii nr. de la orange, în ziua de 10.07.2014. Ulterior abonamentul a fost modificat, in sensul ca am trecut la un abonament mai mare (digi optim nelimitat). Perioada contractuala 24 luni. Beneficii nu. Nu am cumparat nici un telefon de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea ... Barbu Nicolae Radu Barbu Nicolae Radu Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: - in luna ianuarie mi-am portat serviciile de telefonie mobila de la ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare timisoara aordodi aordodi Azi am primit amenda pentru ca nu am \\"platit\\" taxa pentru parcare pe domeniul public. In Timisoara functioneaza un sistem de plata pe baza de abonament sau ... (vezi toată discuția)
Furnizorul de telefonie ameninta cu suspendarea serviciului de telefonie si plata dublului taxelor de interconectare SorinRO SorinRO Salut! Am abonament OPTIM NELIMITAT. Pe site-ul furnizorului scrie asa: \"Beneficii: NELIMITAT convorbiri in ORICE retea nationala, fixa sau ... (vezi toată discuția)