avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Mclaud

Activitate Mclaud

Salut,

Doresc daca se poate sa fiu lamurit cu primvire la o situatie care ma priveste si anume.. anum acesta in decembrie imi expira buletinul care este unul provizoriu pentru ca nu sunt propietar in acte unde locuiesc, desi locuiesc aici de 25 de ani si am avut buletin normal pe 10 ani.

Doresc sa stiu daca legal este posibil sa imi fac buletin normal pe 5 ani cu Pasaportul si cu certificatul de nastere ?

Multumesc !
Discuție Recurs
Buna ziua, Doresc sa cunosc cateva detalii legate de un caz mai vechi de anul trecut..

Dupa cum spunem in trecut un prieten a mers fara permis pe drumurile publice, drept urmare "infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002) art.86 alin.1" .. a fost judecat in orasul buftea si a primit Condamnare (condamna pe inculpatul ............... la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 1500 lei pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.)
Dar Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea a facut recurs !!
Acum este chemat la Curtea de apel bucuresti in luna martie..

Doresc sa stiu ce urmeaza : Care este procedura?, la ce ar trebuii sa se astepte!!? si alte detalii pe care le puteti da..

Multumesc !
Au facut recurs.. Si este iar chemat in judecata ca intimat-inculpat pentru Recurs.. Ce urmeaza ?
Multumesc pentru Raspuns !!
Salut .. Un prieten apropiat a fost Prins fara permis pe drumurile Publice Drept umare asta e sentinta :

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 alin 1 din OUG 195/202 rep. cu aplicarea art 74 alin 1 lit a si alin 2 c.p. rap la art 76 alin 1 lit e c.p. si art 3201 alin 7 c.p.p. condamna pe inculpatul ............... la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 1500 lei pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere. Pune in vedere inculpatului preverile art 631 c.p., privind inlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa inchisorii. În temeiul art. 189 cod procedură penală onorariul partial al avocatului din oficiu, in cuantum de 100 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Ilfov. În temeiul art. 191 al. 1 cod procedură penală obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele care au lipsit. Pronunţată în şedinţă publică azi 04.12.2013.

A fost Prins si judecat in orasul Buftea
Intrebarile mele sunt :
1. in cat timp trebuie platita amenda penala?
2 trebuie platita toata in termen de .. ?
3 Poate sa dea de permis in 2014 sau dupa cat timp de la plata amenzii?