avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate andy84960

Activitate andy84960

De acord cu dvs.....lasand la o parte drepturile de autor....dar aceea e poza cu tatăl meu.....daca dvs a.ti vedea o poza circuland pe internet cu cineva din familia dvs nu a.ti face nimic????
Ce pot face sa scot acea poza de pe internet...

tgeorgescu a scris:

Si? Drepturile de autor le are fotograful care a facut poza. Ala poate cere daune, daca vrea sa ceara.

Buna ziua.
Tatăl meu e decedat acum 2 ani si la acea perioada jurnaliștii i.au facut ,,stire,,.
Spre surprinderea mea ieri a apărut pe Facebook și pe (editat) aceiasi poza cu tatăl meu bandajat (am inteles ca acel caz e de interes național în momentul de fata dar nu inteleg ce legatura are poza tatalui meu)(nu se vede chipul nimanui in acea poza dar pot demonstra cu aceiasi poza si cu stire diferita)

Am intrebat acel jurnalist daca poate sa.mi explice ce cauta acea poza acolo si domnul a răspuns ca e o ,,ilustrare genetica,, si ca nu are ,,drept de autor,,,
Mi se pare o prostie si nu sunt de acord ca acea poza sa circule pe internet....
Aseara am vazut ca mi s.a sters comentariile de pe Facebook unde afirmam clar ca e poza cu tatăl meu și ma si restricționat sa nu ii mai trimit mesaje domnului...

Ce se poate face ???
Daca deschid proces, o sa fie in favoarea mea sau nu??
Am poze făcute în telefon cum ca am comentat si dupa s.au sters...
Imi cer scuze pt exprimare.
Va mulțumesc.
Eu stiu destul de bine ce semnez...imi e greu sa explic mai departe.

Exact cum a.ti spus initial prima data trebuie sa accepte succesiunea si dupa sa se faca partajul ( la fel a spus si doamna notar).
Cand am fost la notar eu i.am spus clar ca femeia renunta la mostenire in schimbul sumei de ... dumneaei a spus ca nu se poate
pt ca trebuie sa accepte mostenirea si tre sa facem partajul si abea atunci iese ea din schema, ea facandu.mi aceasta procura in care pot semna actele in locul ei.
Am vb cu sora tatalui si ea ma invatat ca sotia trebuie sa dea o declaratie prin care sotia renunta dar vă da.ti seama ca nu mi.a cazut
bine cand a spus dna notar ca nu se poate

Cand am spus ca pot semna orice m.am referit exact la actele pt partaj.
Sotia a dat o declaratie negru pe alb in care a scris ca renunta si ca nu are pretentii din ce i se cuvenea si ca a primit sulta
Din contractul de mostenitor...
Dupa ce s.au atasat loturile, etc la sfarsit scrie asa:
MOSTENITOARE:
VV , care a acceptat succesiunea expres cu o cota de 2/8 din masa succesorala , in calitate de sotie
RAM, care a acceptat succesiunea expres cu o cota de 3/8 din masa succesorala, in calitate de fiica
VA, cate a acceptat succ expres cu o cota de 3/8 sim masa succ, in calitate de fiica

Mostenitoarele au obligația sa faca demersurile necesare intocmirii documentatiilor cadastrale pt bunurile imobile care nu au aceste documentatii cadastrale si care sunt cuprinse in masa succesorala precum si a intabularii dreptuluo de proprietate conform art 887 alin 3 din CC.
Subsemnata VV imputernicesc pe VA (eu), pt ca in numele meu sa faca toate demersurile necesare in vederea partajarii tuturor bunurilor imobile cuprinse in cetr de mostenitor nr 20

Mandatara mea va face toate demersurile necesare in vederea partajarii bunurilor precizate mai sus, se va prezenta la Primaria LV, M si R, unde va solicita inscrierea mea la rolul fiscal cu bunurile cuprinse in cert de mostenitor, in cota parte 1/4 si de unde va ridica adrverinte si certificate de atestare fiscala ; la biroul notarial ales unde o investesc cu puteri depline pt a semna contractul de partaj voluntar in forma autentică.

Eu, VV declar pe propria raspundere ca nu voi primi lot, urmand ca celelalte doua mostenitoare din certificat precizat mai sus RAM si VA, sa le fie atribuite, in lotul acestora, freptul de proprietate asupra tuturor bunurilor cuprinse in certif de mostenotor, in schimbul achitarii mie, de către aceasta a sultei in suma totala de 15000 lei.

Eu VV declar pe propria raspundere ca am primit de la RAM si VA de la fiecare dintre acestea , in numerar. Declar de asemenea ca sunt de acord cu modul de partajare, asa cum a fost descris mai sus si nu am nici un fel de pretentie de la celelalte partajante privint cota parte ce mi se cuvine din bunurile cuprinse in certif de mostenitor.nr 20.

In puyerea acestui mandat, mandatara mea va putea face orice fel de cereri oriunde va fi nevoie pt a putea duce la indeplinire prezentul mandat inclusiv obtinerii de copii legalizate ori duplicate din arhive ale documentelor necesare autentificarii contractului de partaj.

PREZENTUL MANDAT ESTE GRATUIT, PERSONAL, NETRANSMISIBIL, IREVOCABIL SI VALABIL 3 ANI CONFORM ART 2015 DIN CODUL CIVIL

am incercat in mare sa pun exact ce spune in aceasta procura speciala

raluk0207 a scris:

1. Nu exista procura irevocabilă. Orice mandat poate fi revocat.
2. Nu exista procura pentru orice oriunde, tocmai din considerentul că nu ar putea fi apreciate limitele imputernicirii, ce aveti voie să semnati și ce nu. Recititi procura. Nu este un limbaj atat de complicat încât să nu "va pricepeti". Sau faceti un efort, ca să înțelegeți.
3. In final, doamna a dat o declarație de renunțare la moștenire? Negru pe alb. Declarație, nu altceva.
Cand nu vrei nimic, nu lasi procuri.
Declari ca renunți.
Apare ca moștenitoare unde?

O procura prin care o reprezint oriunde si am drept de semnatura in numele ei....e facut ceva irevocabil de către notar ca ea sa nu se poate razgandi
Momentan figureaza ca moștenitoare pana la partaj....abea acolo ea iese din tot pt ca am eu acea procura in care e de acord ca ea sa renunte....am explicat in sensul meu, imi cer scuze daca nu sunt explicita dar sunt chestii care ma depasesc cu mult

raluk0207 a scris:

Citiți cu atenție procura. Dacă este pentru reprezentare la dezbaterea succesiunii, n-ati rezolvat nimic.
Inseamna ca are pretentii la succesiune și ca atare va rămâne moștenitoare.

Daca eu cu sora suntem de acord sa vindem casa de la tara mai trebuie neaparat sa facem partajul????
Daca noi doua suntem de acord sa vindem de ce sa mai cheltuim bani la partaj atat timp cat actuala sotie a renuntat....
Nu participa la partaj dar de ce trebuie sa o trec si pe ea la primarie????? Am si o procura inbcare ma imputerniceste pe mine

raluk0207 a scris:

Dacă a renunțat la moștenire, nu va mai participa la partaj.
Partajul va fi intre dvs si celalalt moștenitor.