avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drept de autor, poate? Buna ziua. Tatăl meu e decedat ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drept de autor, poate? Buna ziua. Tatăl meu e decedat acum 2 ani si la acea perioada ...

Buna ziua.
Tatăl meu e decedat acum 2 ani si la acea perioada jurnaliștii i.au facut ,,stire,,.
Spre surprinderea mea ieri a apărut pe Facebook și pe (editat) aceiasi poza cu tatăl meu bandajat (am inteles ca acel caz e de interes național în momentul de fata dar nu inteleg ce legatura are poza tatalui meu)(nu se vede chipul nimanui in acea poza dar pot demonstra cu aceiasi poza si cu stire diferita)

Am intrebat acel jurnalist daca poate sa.mi explice ce cauta acea poza acolo si domnul a răspuns ca e o ,,ilustrare genetica,, si ca nu are ,,drept de autor,,,
Mi se pare o prostie si nu sunt de acord ca acea poza sa circule pe internet....
Aseara am vazut ca mi s.a sters comentariile de pe Facebook unde afirmam clar ca e poza cu tatăl meu și ma si restricționat sa nu ii mai trimit mesaje domnului...

Ce se poate face ???
Daca deschid proces, o sa fie in favoarea mea sau nu??
Am poze făcute în telefon cum ca am comentat si dupa s.au sters...
Imi cer scuze pt exprimare.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:17, 8 Februarie 2021
Si? Drepturile de autor le are fotograful care a facut poza. Ala poate cere daune, daca vrea sa ceara.
De acord cu dvs.....lasand la o parte drepturile de autor....dar aceea e poza cu tatăl meu.....daca dvs a.ti vedea o poza circuland pe internet cu cineva din familia dvs nu a.ti face nimic????
Ce pot face sa scot acea poza de pe internet...

tgeorgescu a scris:

Si? Drepturile de autor le are fotograful care a facut poza. Ala poate cere daune, daca vrea sa ceara.

Daca doriti sa o scoateti, adresati-va unui avocat, pregatiti-va pentru 8 ani de procese (costa bani) si nici macar atunci nu e sigur ca veti reusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau la stiri poze cu infractori Danieleduard23 Danieleduard23 Suntem victimele unui infractori care timp de 2 ani n-am văzut bani in mana am muncit numai pentru ei , în spania iau dat la stiri da nu iau aratat la fata ... (vezi toată discuția)
Postare numar de inmatriculare pe facebook lalex lalex Buna seara! Am o intrebare:venind de la tara cu masina am efectuat o depasire pe linie continua,un domn din spate mi-a facut poze la masina si la numarul de ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa dau in judecata facebook? invodkawetrust invodkawetrust Ce au facut ei exact este sa lase un utilizator sa puna o poza, public, cu o persoana eviscerata de un tren, am dat report la respectiva fotografie iar ... (vezi toată discuția)