avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Postare numar de inmatriculare pe facebook
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Postare numar de inmatriculare pe facebook

Buna seara!
Am o intrebare:venind de la tara cu masina am efectuat o depasire pe linie continua,un domn din spate mi-a facut poze la masina si la numarul de inmatriculare,postandu-le apoi pe facebook.
Stiu ca,conform regulamentului cu privire la protectia datelor personale nu are voie nimeni sa iti faca public numarul de inmatriculare.
Pe mine nu ma deranja daca mergea la politie cu el,dar nu sa il faca public.
Avea dreptul sa posteze poze cu masina si numarul de inmatriculare pe facebook?
Fiind o camera neomologata,politia poate lua masuri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 15:07, 10 Iunie 2019
Pe scurt: nu.
Numarul de inmatriculare e public, detinatorul numarului e privat, deci nu se incalca date personale.
Camera nu are nevoie de omologare nefiiind un mijloc de masurare, omologarea presupune cerficarea faptului ca un aparat poate inregistra ceva, cum e la radar ca poate inregistra viteza.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
mariustz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform GDPR nr de inmatricilare este data cu caracter personal deoarece persoana vizata devine astfel identificabila. Insa: erati pe un drum public unde exista" asteptarea rezonabila" ca puteti fi fotografiat si filmat. Cel din masina din spate nu a incalcat prevederile Reg.678/2016......dvs.insa ati incalcat regulile de circulatie. Bine ca nu ati produs un accident ! In loc sa va suparati, mai bine nu mai faceti depasiri pe linia continua si nu va mai ganditi la razbunare!!
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Pe mine nu ma supara faptul ca a facut poze.
Trebuia sa mearga cu ele la politie,nu sa le publice pe internet.
Aseara a luat legatura avocatul meu cu el si vad ca le-a sters.
Asa daca ne-am apuca toti sa facem poze i-am aglomera pe cei de la politie,ei neputand lua nicio masura(art.109 din oug195/2002)

nane406 a scris:

Conform GDPR nr de inmatricilare este data cu caracter personal deoarece persoana vizata devine astfel identificabila. Insa: erati pe un drum public unde exista" asteptarea rezonabila" ca puteti fi fotografiat si filmat. Cel din masina din spate nu a incalcat prevederile Reg.678/2016......dvs.insa ati incalcat regulile de circulatie. Bine ca nu ati produs un accident ! In loc sa va suparati, mai bine nu mai faceti depasiri pe linia continua si nu va mai ganditi la razbunare!!

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mergea la politie sigur contestai dupa faptul ca ti-a retinut permisul pe baza filmarii care-i "neomologata".
Daca ne-am apuca toti sa facem poze si s-ar tine cont de ele, nu ar fi mai aglomerati, ar fi soselele mai sigure, parerea mea, dar cum doar in unele locuri se tine cont, publicarea pe internet e un fel de lista a rusinii, vezi trafictube.
Fii mai atent pe viitor, e pentru binele tau, iti recomand sa te uiti la postarea asta: [ link extern ]
In 2017 i-a atras cineva pe net atentia ca merge iresponsabil, s-a suparat iar in 2019 a murit in accident din cauza ca a depasit aiurea.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la imagine. pot obliga o persoană să șteargă de pe facebook filmarea unei întâmplări din trafic? DenisHoca DenisHoca Am avut un eveniment rutier prin care am evitat un accident, mai exact aveam doua autoturisme în fața mea primul punând brusc frână schimbându-și ... (vezi toată discuția)
Fotografiere masini in spatiul public ionut_bucuresti_301 ionut_bucuresti_301 Buna ziua! Va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare foarte importanta pentru mine. De luni de zile un barbat isi parcheaza masina in fata blocului pe ... (vezi toată discuția)
Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)