avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fotografiere masini in spatiul public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fotografiere masini in spatiul public

Buna ziua! Va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare foarte importanta pentru mine. De luni de zile un barbat isi parcheaza masina in fata blocului pe trotuar (jumatate de masina pe strada jumatate pe trotuar), ingreunandu-mi accesul pe respectivul trotuar. Am facut o poza la respectiva masina unde se vede clar numarul de inmatriculare al masinii. M-am dus cu poza aceasta la politie sa fac o reclamatie. Intrebarea mea este: daca proprietarul masinii in cauza poate sa ma dea in judecata ca i-am facut poza la masina proprietate personala fara consimtamantul ei? Violez cumva dreptul la intimitate sau dreptul la imagine al acelei persoane. Incalc o lege? In poza apare doar masina cu numarul de inmatriculare, fara proprietarul ei. Mentionez ca acea persoana nici nu locuieste in zona. Vreau sa stau linistit ca nu am facut o mare greseala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:15, 17 Ianuarie 2018
Daca ati realizat poza pe domeniu public nu ati incalcat nicio prevedere legala
Poza poate fi apreciata drept dovada a faptului sesizat de dv ca proprietarul parcheaza vehiculul pe trotuar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta inalienabila pana la peretele unui imobil ariadnamitescu ariadnamitescu In cazul unui imobil pe langa care trece o cale de acces pt. autoturisme, care are un trotuar de cca 1m, la ce distanta de imobil este legal sa se parcheze ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Stationare masina in fata curtii Margareta72 Margareta72 In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot ... (vezi toată discuția)