adica, noi nu am gresit cu nimic prin vanzarea acelei masini?..aveam dreptul sa o vindem?..este prima data cand trecem prin asa ceva si suntem foarte speriati de situatia asta
pe firma am avut cateva scaune, imprimante, telefoane mobile, hartie, agende,etc...insa contabila spune ca toate s-au casat...si practic nu mai exista pe firma...nu sunt masini sau alte bunuri pe firma, conturile s-au inchis automat acum 2-3 ani in urma, iar ca pers.fizica nu am nimic...stau in chirie, nu lucrez nicaieri. Firma a fost dizolvata de ONRC, fara ca eu sa am habar, am aflat dupa 1 an si jumatate de asta, cand am primit o hartie de la un lichidator. Firma a acumulat ceva datorii, in jur de 500 milioane lei vechi, iar eu ca sa o redresez am facut si imprumut pe mine, ca pers. fizica iar banii i-am bagat in firma (am fost sa iau credit pe firma, dar figuram cu pierderi si nu mi-au aprobat)- si eu acum am si creditul acesta de achitat, insa l-am investit in firma. Cum se poate finaliza lichidarea firmei? de unde isi iau finantele banii, in conditiile in care nu am bunuri? si chiar de as avea eu stiam ca nu pot lua din averea personala decat daca se dovedeste ca eu mi-am falimentat in mod voit firma, daca am facut ilegalitati ca sa ma folosesc de bunurile si banii firmei in interesul meu personal. EU, ca pers fizica mi-am credit firma cu 1 miliard lei...adica...m-am straduit sa o mentin pe linia de plutire...am facut si imprumut in banca...Cateva scenarii...legate de cum se poate incheia lichidarea?
Cei de la ONRC au solicitat dizolvarea unui SRL, unde suntem 3 administratori, insa nici unul din noi nu am primit nici o notificare sau instiintare...sau ceva..un act..un mail, un telefon, etc.Asa ca dosarul s-a judecat in lipsa noastra si dupa 1 an si jumatate aflam si noi ca firma este dizolvata.Acum, am primit la domiciliu un inscris de la un lichidator care ne cere actele firmei, stampila, etc.Pai acum..de ce mi-au trimit hartia asta la domiciliu? pana acum de ce n-au trimis la domiciliu toate somatiile..si instiintarile..si toate demersurile astea? Intrebarea mea ar fi urmatoarea: firma a fost dizolvata in martie 2012 (noi am aflat in decembrie 2013 !), nu am avut activitate in 2012 si nici in 2013, insa la distanta de 3-4 luni de la dizolvare (de care nu stiam) am vandut o masina pe firma- iar suma obtinuta a fost singura incasare pe anul 2012. de asemenea, firma mai figureaza cu 2 salariati pana in luna mai 2012. Ce repercursiuni pot avea acestea asupra noastra? faptul ca am vandut masina cand firma avea hotarare ca e dizolvata si ca pt 2 luni de la dizolvare noi mai aveam 2 salariati. am cautat pe forumuri, insa n-am gasit raspuns. Daca sunt persoane care au trecut sau cunosc situatii de acest fel, va rugam un sfat din partea dvoastra. Mi se pare strigator la cer...faptul ca ne-au dizolvat firma si noi habar n-am avut ! adica, eu cand ma trezesc dimineata, primul lucru e sa ma duc la ONRC sa vad daca firma nu e dizolvata?