avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se intampla daca am vandut o masina pe firma, iar ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se intampla daca am vandut o masina pe firma, iar firma era dizolvata de ONRC?

Cei de la ONRC au solicitat dizolvarea unui SRL, unde suntem 3 administratori, insa nici unul din noi nu am primit nici o notificare sau instiintare...sau ceva..un act..un mail, un telefon, etc.Asa ca dosarul s-a judecat in lipsa noastra si dupa 1 an si jumatate aflam si noi ca firma este dizolvata.Acum, am primit la domiciliu un inscris de la un lichidator care ne cere actele firmei, stampila, etc.Pai acum..de ce mi-au trimit hartia asta la domiciliu? pana acum de ce n-au trimis la domiciliu toate somatiile..si instiintarile..si toate demersurile astea? Intrebarea mea ar fi urmatoarea: firma a fost dizolvata in martie 2012 (noi am aflat in decembrie 2013 !), nu am avut activitate in 2012 si nici in 2013, insa la distanta de 3-4 luni de la dizolvare (de care nu stiam) am vandut o masina pe firma- iar suma obtinuta a fost singura incasare pe anul 2012. de asemenea, firma mai figureaza cu 2 salariati pana in luna mai 2012. Ce repercursiuni pot avea acestea asupra noastra? faptul ca am vandut masina cand firma avea hotarare ca e dizolvata si ca pt 2 luni de la dizolvare noi mai aveam 2 salariati. am cautat pe forumuri, insa n-am gasit raspuns. Daca sunt persoane care au trecut sau cunosc situatii de acest fel, va rugam un sfat din partea dvoastra. Mi se pare strigator la cer...faptul ca ne-au dizolvat firma si noi habar n-am avut ! adica, eu cand ma trezesc dimineata, primul lucru e sa ma duc la ONRC sa vad daca firma nu e dizolvata?
Cel mai recent răspuns: diamantulroz , utilizator 01:49, 13 Decembrie 2013
Daca procedura de inscriere a unei firme la Registrul Comertului dureaza doar cateva zile, cea de dizolvare se poate intinde de la cateva luni pana la patru-cinci ani, in functie de complexitatea cazului de lichidare.

SRL-urile cu mai multi asociati

In situatia in care respectivul SRL are mai multi asociati, procedura de desfiintare va avea loc in doua etape: dizolvare si radiere. Pentru dizolvare se intocmeste o cerere de inregistrare in original, hotararea asociatilor de efectuare concomitenta a dizolvarii si lichidarii societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor, intre asociati si taxele legale mentionate mai sus, la cerere, se mai adauga tariful de publicare a anuntului de dizolvare in Monitorul Oficial, partea a IV-a. O pagina de manuscris costa la MO 100 de lei.

Dosarul pentru radiere cuprinde cererea de radiere in original, certificatul de inregistrare si anexele acestuia, toate originale, situatia financiara de lichidare, hotararea de repartizare a activelor, certificatul de la Fisc legat de datorii si dovada platii taxelor si tarifelor legale.

Cererea de radiere se va depune dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial. Proiectul de repartizare a activelor trebuie sa cuprinda descrierea detaliata si datele de identificare ale activelor repartizate, in vederea transmiterii dreptului de proprietate. Situatia financiara de lichidare va fi certificata de un lichidator.
adica, noi nu am gresit cu nimic prin vanzarea acelei masini?..aveam dreptul sa o vindem?..este prima data cand trecem prin asa ceva si suntem foarte speriati de situatia asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)
Procedura de dizolvare - lichidare societate cu asociat unic marian_p marian_p Salutare tururor, Va rog, daca se poate sa lamuriti pe cat este posibil urmatoarele aspecte ivite intr-o societate SRL cu asociat unic. Societatea a fost ... (vezi toată discuția)