Buna seara, in urma unei usoare tamponari in parcarea unui complex comercial ,la aproximativ 30 min. m-am prezentat la sectia de politie unde am declarat incidentul si mi s-a efectuat alcooltestul, acesta rezultand negativ. Celalalt conducator s-a prezentat la sectie dupa aprox. 23h de la data producerii incidentului ,acestuia neefectuandu-i se alcooltestul. In urma constatarii agentului eu am rezultat vinovat de producerea tamponarii pentru incadrare necorespunzatoare pentru virajul la stanga desi eu ma aflam inca pe banda de circulatie neajungand la intersectie ,cand celalalt conducator aflat pe banda opusa incalcand marcajul discontinuu m-a acrosat pe partea stanga. Mentionez ca ambii ne-am declarat nevinovati iar eu am fost sanctionat conform art. 54/1 al codului rutier ( eu mentionand si pe amenda faptul ca nu sunt vinovat de producerea incidentului ), ne luandu-se in considerare martorii . Mentionez de asemenea ca nu mi s-a prezentat avaria celuilalt vehicul si nici nu s-a fotografiat.
Intrebarea mea este daca se poate contesta, in ce conditii si daca pot contesta pe baza neefectuarii testului de alcoolemie celuilalt conducator ?
va multumesc din suflet pt raspunsuri si pt sfaturile primite , am fost astazi si am cerut o copie de contract pe care desigur l-am primit acum dupa 6 luni de la angajare , aparent la itm este inregistrat dar desigur ca de mine nu este semnat , m-au pus sa il semnez ,la fel si statele de plata dar am raspuns in felul urmator " am fost sfatuit ca din acest moment sa nu semnez absolut nimic , dupa ce am plecat de la sediul firmei au tot incercat sa ma contacteze telefonic
insa nu am raspuns la niciun apel , tinand cont ca au nevoie de mine pt a intemeia un contract de colaborare cu o firma franceza nu cred ca era necesar sa se caliceasca la 200 de lei
in ultimele 2 luni chiar nu am semnat nimic , dati-mi va rog un indiciu ,o lege cu care ma pot duce sa ii dau peste nas ,ii pot spune ca ma duc la ANAF daca nu ne inapoiaza banii opriti ?
nu stiu cine se considera persoana in intretinere , eu si sotia mea locuim impreuna ( concubina ) nu avem acte impreuna dar avem aceeasi problema , lucram in acelasi loc ,noi lucram singuri pe un schimb ,voi cere copie de contract pt amandoi , totusi imi pare putreda treaba pt ca au fost luni in care mi-am luat bani corecti + bonurile ,iar acum sa imi opreasca bani pe bonuri e cam ciudat , numai vorbesc de ore suplimentare si concediu
Buna seara , am o foarte mare dilema , eu primesc un salariu net de 700 ron ceea ce cred ca inseamna 1185 brut , ei bine problema e asa din cei 700 primesc 250 ron pe 30 ale lunii insemnand deduceri personale cred eu , iar pe 15 ar trebuii sa mai primesc restul de 450, la mine se intampla asa, pe 15 mai primesc doar 250 ron si 21 bonuri de masa in valoare de 9,35 ron , e legal ca angajatorul sa imi opreasca bani din salariu in schimbul bonurilor ? ar trebuii sa imi dea bonurile peste cei 450 respectiv totalul net de 700 ??