avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, in urma unei usoare tamponari in parcarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, in urma unei usoare tamponari in parcarea unui complex ...

Buna seara, in urma unei usoare tamponari in parcarea unui complex comercial ,la aproximativ 30 min. m-am prezentat la sectia de politie unde am declarat incidentul si mi s-a efectuat alcooltestul, acesta rezultand negativ. Celalalt conducator s-a prezentat la sectie dupa aprox. 23h de la data producerii incidentului ,acestuia neefectuandu-i se alcooltestul. In urma constatarii agentului eu am rezultat vinovat de producerea tamponarii pentru incadrare necorespunzatoare pentru virajul la stanga desi eu ma aflam inca pe banda de circulatie neajungand la intersectie ,cand celalalt conducator aflat pe banda opusa incalcand marcajul discontinuu m-a acrosat pe partea stanga. Mentionez ca ambii ne-am declarat nevinovati iar eu am fost sanctionat conform art. 54/1 al codului rutier ( eu mentionand si pe amenda faptul ca nu sunt vinovat de producerea incidentului ), ne luandu-se in considerare martorii . Mentionez de asemenea ca nu mi s-a prezentat avaria celuilalt vehicul si nici nu s-a fotografiat.
Intrebarea mea este daca se poate contesta, in ce conditii si daca pot contesta pe baza neefectuarii testului de alcoolemie celuilalt conducator ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:13, 20 Ianuarie 2021
Puteți să contestați p-v de contravenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)
Daună auto Figan-Mihail Figan-Mihail Bună seara, În decursul zilei de astăzi am avut un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Conduceam auto pe un drum cu o bandă pe sens iar ... (vezi toată discuția)
Accident linie continua rosudaniela_85 rosudaniela_85 Buna ziua, Sunt conducatorul unui autovehicul caterogrie \\"B\\". Indreptandu-ma spre Bucuresti, dinspe Alexndria, pe drumul E70 in dreptul km 60 + 300m, ... (vezi toată discuția)