avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate emibeldiman

Activitate emibeldiman

casa nu este construita de mine. intradevar se poate demola. nu am o problema cu asta, deoarece nu am construit-o eu. problema vine din faptul ca eu imi vreau terenul, iar primaria vrea sa emita titlu peste titlu meu, si asta inseamna sa imi incalce mie drepturile.
theoretic acum casa e a mea, terenul e al meu. nu are nimeni cum sa dovedeasca altfel. eu sunt singurul care pot dovedi ca am terenul si rolul la casa.
primaria incalca legea in present, incasadu-mi bani pe ceva ce nu exista in acte.
ce parere aveti?
Buna ziua dragii mei,

am urmatoarea spetza juridica.
Am mostenit de la bunicul meu teren in com.Bujoreni, Jud Valcea.
Am cadastru pe suprafata de aprox7900 mp. Pe o parcela de 300 mp, in anii 70 a fost construita o casa, fara acte, fara autorizatie, fara facturi, de catre defunctul cumnat al bunicului meu.
Rolul pe teren si in prezent este platit de mine.
Exista cadastru, exista acte pe teren de la 1900 incoace, si anume contract de vanzare cumparare in forma autentica, si titlu de proprietate pe tot terenul, si intabulare in cadastru.
Vreau sa revendic casa, deaorece nu exista alti mostenitori care sa dovedeasca intr-un fel sau altul ca au drept la casa, neavand nici un act la mana care sa dovedeasca ca au contruit-o.
As vrea sa intru in legalitate cu aceasta casa si sa imi recuperez implicit si terenul pierdut de sub ea.
Astept sfaturi.
Va multumesc!
Emanuel Beldiman
Va salut, si va multumesc pentru raspunsul prompt. Cu siguranta situatia este cea prezentata, am actele de cadastru care dovedesc ca pe limiele stabilite cu gps nu exista suprapuneri. in schimb acel vecin a facut tot gardul inclusiv fundatia la mine pe teren.
Vecinul vrea sa vanda, si are nevoie de proces verbal de buna vecinantate din cauza acelui gard.
Eu nu doresc sa il actionez in instanta. ce inseamna pentru mine daca semnez acel pv de buna vecinantate? sincer vreau sa ma inteleg cu el, dar nu fara bani, si nici nu vreau sa ii vand suprafata de sub gard, si nici nu pot pentru ca e ipotecat, nu vreau sa fac dezmembrari,etc, pentru ca am nevoie de acordul bancii, de evaluare teren,de alte schite cadastrale,lucruri care pe mine ma costa bani,timp,nervi,stres,etc.Eu pot sta linisitit cu acel gard asa,practic e gardul meu acum.
As semna acel pv numai pentru o suma de bani, si pentru recunoasterea faptului ca e si gardul meu acum, fiind pe terenul meu.
mentionez ca anul trecut cand am vrut sa tencui gardul pe partea mea,acel vecin nu m-a lasat, a facut scandal, ca e gardul facut de el, si ca nu am voie sa ma ating de el.A fost foarte violent in afirmatii, m-a amenintat,
Acum eu de ce l-as ajuta? Mi-a incalcat proprietatea, nu imi recunoaste dreptul de a intretine gardul pe partea mea, si mai vrea sa ii si las cale libera cand drepturile imi sunt incalcate flagrant?
Rog o opinie... oricum nu o sa semnez nimic pana una alta, cu toate presiunile vecinului.
Va multumescanticipat dle avocat pentru sfaturi si implicare...
Buza ziua,
Va rogsa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.Am cadastru la teren,si sunt vecin cu un domn care de asemenea are cadastru facut. Limitele in cadastru sunt ok, in schimb vecinul a construit tot gardul (cu fundatie, din caramizi de beton, inalt de 2 metri) pe terenul meu. mentionez ca gardul are o grosime de 40 de cm,toata aflata pe terenul meu ,iar pe terenul meu pe langa aceasta grosime se afla si fundatia, groasa de aproape 1 metru,de la cei 40cm tot inspre mine. practic s-a bagat cu 1,5 mp la mine,peo lungime de peste 80 ml.
Veninul vrea sa incheiem un proces de buna vecinantate ca sa poata sa vanda. El recunoaste ca a facut integral gardul pe terenul meu. Terenul pe care se afla gardul ,si care este in proprietatea mea este ipotecat la o banca. Eu nu doresc sa vand suprafata de teren de sub gard, dar nici nu vreau sa cedez gratuit dreptul de a avea un gard pe terenul meu. am pierdut o suprafata de 80 de mp sau mai bine.
va rog sa ma ajutati cu sfaturi.