am urmatoarea spetza juridica.
Am mostenit de la bunicul meu teren in com.Bujoreni, Jud Valcea.
Am cadastru pe suprafata de aprox7900 mp. Pe o parcela de 300 mp, in anii 70 a fost construita o casa, fara acte, fara autorizatie, fara facturi, de catre defunctul cumnat al bunicului meu.
Rolul pe teren si in prezent este platit de mine.
Exista cadastru, exista acte pe teren de la 1900 incoace, si anume contract de vanzare cumparare in forma autentica, si titlu de proprietate pe tot terenul, si intabulare in cadastru.
Vreau sa revendic casa, deaorece nu exista alti mostenitori care sa dovedeasca intr-un fel sau altul ca au drept la casa, neavand nici un act la mana care sa dovedeasca ca au contruit-o.
As vrea sa intru in legalitate cu aceasta casa si sa imi recuperez implicit si terenul pierdut de sub ea.
Astept sfaturi.
Va multumesc!
Emanuel Beldiman
Luati legatura cu un avocat, e delicata problema. Orice constructie fara autorizatie, proiect ,etc., se demoleaza. Cam asta e "viziunea" celor in domeniu. Poate daca reusiti sa dati de cineva mai "calm" si sa va lase constructia. Va trebui sa faceti dovada ca nu exista mostenitori, acte de vanzare cumparare, testamente, etc. . Atentie la acte, la nume, date nastere, sa nu fie scris gresite, Maria-Marina, Ion-Ioan, chestii de genul acesta.
casa nu este construita de mine. intradevar se poate demola. nu am o problema cu asta, deoarece nu am construit-o eu. problema vine din faptul ca eu imi vreau terenul, iar primaria vrea sa emita titlu peste titlu meu, si asta inseamna sa imi incalce mie drepturile.
theoretic acum casa e a mea, terenul e al meu. nu are nimeni cum sa dovedeasca altfel. eu sunt singurul care pot dovedi ca am terenul si rolul la casa.
primaria incalca legea in present, incasadu-mi bani pe ceva ce nu exista in acte.
ce parere aveti?
Nu am inteles daca respectiva casa a fost folosita in toti acesti zeci de ani...e posibil sa va puteti folosi de uzucapiune pentru a intra in posesie , de aceea e mai bine sa va consultati cu un avocat.
Casa fara acte.
Imparatul
Ce as putea face in urmatorul caz?
Bunicii mei, au o casa si poamant la tzara. Pe pamantul pe care este contruita casa (casa ridicata din 1920), i a-s facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil
popcrys77
Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)