avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune a mostenitorilor.
Detin urmatoarele documente
- certificat mostenitor dupa bunic ( 6 mostenitori )
- certificat mostenitor unic dupa mama ( dupa moartea bunicului a decedat si mama)
- autorizatie construire pe numele meu.
- declaratii notariale mostenitori dupa bunic cum ca in limita cotei care mi se cuvine pot construi o locuinta
Mentionez faptul ca sunt cu plata impozitelor la zi, casa fiind construita in anul 2001, iar la primarie unde platesc impozitul casa si tot terenul figureaza pe rolul mostenitorii lui X( bunicul).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 21:58, 25 Februarie 2017
Solicitati la rol la primarie sa se faca transfeul rolului pe numele dvs.Faceti cadastru, daca nu aveti facut,inscrierea la cartea funciara si apoi la un notar public ptr.autentificarea contractului de vanzare cumparare.
Prima data realizati iesirea din indiviziune , dezbatand masa succesorala dupa bunic , cu emiterea certificatului de mostenitor direct pe numele dvs ( mama fiind decedata ) , apoi intabulati terenul si constructia .Fara intabulare nu puteti merge la notar pentru vinzare .
Faceti mai intai cadastru pentru intabulare casa. Pentru aceasta va trebuie:

ACTELE NECESARE PENTRU CADASTRU SI INTABULARE TEREN CU CONSTRUCTII

1. cerere de receptie si inscriere,Anexa 1.31;
2. declaraţia pe proprie răspundere cu privire la identificarea imobilului măsurat,Anexa 1.32;
3. actele de proprietate, după caz: titlu de proprietate, contract vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, inclusiv actele invocate in certificatul de mostenitor - copii legalizate;
- Autorizatia de construire si proces - verbal de receptie la terminarea lucrarilor (daca exista) - copii legalizate;

- Autorizatia de demolare si proces - verbal de receptie la terminarea lucrarilor de demolare (numai in cazul in care in actele de proprietate se regaseste o constructie care ulterior a fost demolata) - copii legalizate;

4. certificatul fiscal in original (de la taxe si impozite), in care sa se precizeze faptul ca este pentru cadastru si intabulare si sa aibă in el valoarea de impozitare atât pentru teren cat si pentru locuinţa ;
5. copii xerox după actele de identitate ale proprietarilor.
TAXA CADASTRU SI INTABULARE PLATITA LA RECEPTIA DOCUMENTATIEI TEHNICE SI INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA LA OFICIUL DE CADASTRU ESTE 120RON.

- Pentru imobilele care au intrat in proprietate ca urmare a unor acte de genul: Contract de Partaj, Certificat de Mostenitor, Sentinte Civile, sau Ordinul Prefectului, eliberate incepand cu aprilie 2009 se mai plateste o taxa suplimentara de 0.15% din valoarea imobilului.

6. Dovada achitării integrale a tarifului – 0,15% din valoarea din act, dar nu mai putin de 60 leinpentru fiecare imobil; daca valoarea din act este mai mica decat valoarea de circulatie anbunurilor imobile stabilita prin expertiza de camerele notarilor publici sau nu este disponibila,nprocentul se aplica la aceasta din urma. Daca valoarea nu poate fi determinata, tariful minimneste de 60 lei pentru fiecare imobil. – cod 2.3.2.n
SUCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Teren + casa dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se ... (vezi toată discuția)