avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate BCF

Activitate BCF

Discuție Infiintare SRL
Buna ziua
Vreau sa infiintez un SRL cu 2 asociati. Unul din asociati va fi numit si administrator. Sediul social va fi la acasa la unul din asociati (care este si proprietar), unde mai are sediul inca o societate.
Am cateva nelamuriri:
1. Este obligatoriu ca administratorul sa aiba o remuneratie? Sau pot trece in actul cosntitutiv ca este gratuit?
2. Pentru sediul social, in afara de actul de proprietate, mai trebuie vreo declaratie referitoare la cealalata firma care isi mai are sediul acolo? Sotia proprietarului trebuie sa dea vreo declaratie prin care sa-si exprime acordul?
3. Actul constitutive trebuie legalizat la notariat?
4. Dosarul de depunere la Registrul Comertului, trebuie sa cuprinda:
- cazier judiciar administrator
- actul constitutiv
- formularele de la Reg Com
- actul de proprietate pentru sediu social
- dovada depunerii capitalului social la o banca
- dovada rezervarii de nume pentru societate
Altceva mai trebuie adaugat la dosar?
Buna ziua
Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta.
Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe buletin adresa unde am locuit impreuna. Casa este doar pe numele meu, obtinuta inainte de casatorie. El are un contract de inchiriere la alta adresa, pt care cred ca are viza de flotant (acea adresa este trecuta pe spatele buletinului). In ianuarie ii expira buletinul si trebuie sa faca altul nou. Imi cere sa il faca tot la adresa unde am locuit impreuna, respectiv la casa care este pe numele meu. Ce ar implica lucrul acesta? Eu nu vreau sa-l mai primesc in casa, iar el sustine ca pana la partaj are tot dreptul sa locuiasca cu mine. Dreptul lui de a sta in casa mea are vreo legatura cu domiciliul lui? Adica, daca eu sunt de acord sa-i mai fac buletin pe aceeasi adresa, el are dreptul sa si locuiasca la adresa din buletin?
Buna ziua
Acum 8 ani am facut un contract de donatie, pentru care am platit un impozit de 783 lei. Acum, pe 4 decembrie 2013, am facut o Conventie de revocare a donatiei, pentru care am platit 2824 lei impozit pentru transfer de proprietate. Acesta l-am achitat la notariatul unde am incheiat actele, impreuna cu celelalte onorarii si taxe. Notarul mi-a spus ca eu pot recupera acesti bani, 2824 lei, de la administratia financiara. Am fost la administratie, am facut o cerere de restituire la care am atasat contractual de donatie di conventia de revocare. Dar cei de la administratie mi-au spus ca nu am cum sa recuperez banii de la ei, ci de la notar. Ca procedura ar fi urmatoarea: eu fac cerere la notar pentru restituirea banilor, iar notariatul la randul lui cere acesti bani de la administratie si apoi mi-I da mie. Mie una variant asta mi se pare absurd, ca doar nu sta notariatul sa alerge asa pentru toti clientii. Am fost la notariat si acelasi lucru mi l-au spus si acolo, ca nu alearga ei dupa banii nimanui. Ei sustin ca administratia trebuie sa mi-I restituie mie direct, in urma unei cereri depuse la administratie. Eu acum cum pot proceda, avand in vedere ca de la notariat sunt trimisa la administratie si de la administratie la notariat? E vorba de sectorul 6, Bucuresti.
Răspuns la discuția Partaj dupa divort
Va multumesc pentru raspunsuri si ajutor
Eu stau in casa, ma folosesc de bunuri. Dar el, de exemplu, a zis ca vine sa-si spele lucrurile acasa, argumentand ca masina de spalat este bun comun pana la partaj si ca el se poate folosi de toate bunurile din casa pana la partaj.
Răspuns la discuția Partaj dupa divort
El spune ca dovedind cu adeverinta de la serv ca a avut slariul mai mare, are dreptul la mai mult.
Ma puteti lamuri si cu dovada facturilor, ceea ce am intrebat in primul mesaj?
Referitor la mobila, daca el imi cere sa o pastrez eu si sa-i dau bani (ceea ce mai mult ca sigur sa faca), eu pot sa refuz aceasta cerere? Iar banii pe care va trebui sa-i dau, banuiesc ca el va avea pretentia sa-i dau pe toti o data. Eu sunt obligata sa fac acest lucru? Sau pot sa cer achitarea datoriei in rate, aducand o adeverinta de la serv, prin care sa se vada cat am salariu si in functie de aceasta sa se stabileasca rata pe luna?
Referitor la lucrurile lui, ma refer la imbracaminte, acte, carti, obiecte personale.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Partaj dupa divort
De partajat avem investitia facuta in casa. Asta nu inteleg cum se poate face. Adica faptul ca am renovat peretii, am pus gresie, faianta, parchet. Am cumparat alta mobila. Pe unele dintre toate acestea existand facturi, pe altele nu.
Si inca ceva, in instanta acestea cum se impart? In functie de venitul fiecaruia pe toata perioada casatoriei? Eu am avut un venit mult mai mic decat al lui. Se ia in calcul si faptul ca am intretitnut casa in calitate de femeie? O avocata mi-a spus ca tinand cont si de acest aspect, procentul pentru partaj se face 50%-50%.
Inainte de a ne casatori, noi am locuit impreuna in acest apartament 3 ani. Mama mea a plecat de acolo, lasandu-ne singuri, fara sa ia absolut nimic. Eu pot spune si asta, ca un avantaj pentru mine? Adica sa se ia in calcul si faptul ca el a locuit si a beneficiat 3 ani de tot ce era in apartament pana sa incepem sa-l renovam?
Buna ziua
Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot.
Inainte de casatorie eu am dobandit un apartament cu acte de vanzare-cumparare, cu drept de avitatie viagera pentru mama mea. Dupa care am facut donatie pentru acest apartament catre viitorul meu socru, fiind in continuare valabil dreptul mamei de abitatie viagera Dupa o luna dupa ce am facut aceasta donatie, m-am casatorit cu fostul sot. In timpul casatoriei, noi am renovat apartamentul complet. Pentru unele lucurui avem facturi, chitante, dar pentru altele nu. De un an el are o alta relatie (pentru care am si dovezi concrete) si de aceea am ajuns sa divortam. Pe 4 noiembrie s-a pronuntat divortul, iar pe 4 decembrie am recuparat apartamentul, adica am facut o conventie de revocare a donatiei., in care se specifica ca totul revine la momentul dinaintea efectuarii donatiei. In momentul acesta eu sunt proprietara apartamentului, cu dreptul mamei de abitatie viagera. Fostul sot a plecat din aparatment, dar toate lucururile lui sunt inca acolo, el nedetinand o alta locuinta. Momentan sta la un camin si nu are unde sa-si tina lucrurile. Pe mine bineinteles ca ma deranjeaza acest lucru, dar nu stiu cum sa procedez sa incheiem mai repede socotelile.
V-am spus toata aceasta "poveste" pentru a intelege mai bine nelamuririle mele:
1. El sustine ca pana la partaj, toate bunurile din casa sunt inca commune si ca are dreptul sa vina oricand vrea el in casa. Este adevarat? Eu ii pot interzice cumva sa mai vina in casa pana la partaj?
2. Ce trebuie facut pentru partaj? Cine trebuie sa-l deschida? Cat costa si cine il plateste? Care sunt pasii care trebuie urmati, in cazul in care noi nu putem sa ajungem la o intelegere in privinta impartirii? In instant se cer facturi pentru toate bunurile din casa? Daca nu exista, cum se impart acestea?
Sper sa ma puteti lamuri si va multumesc antivipat pentru acest lucru.