avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Eliana1

Activitate Eliana1

Conform Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor art. 48 din Codul Fiscal:
"În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec, pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia, în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.
În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut."

Imi poate explica cineva care este logica? Sa spunem ca am achizitionat un computer performant, a carei valoare de intrare este de 8000 RON. Am calculat si dedus amortizare trei luni (667 RON), iar dupa asta incetez activitatea. Va trebui sa consider venit la nivelul valorii ramase si sa platesc impozitul aferent?

Multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt deductibile pentru un PFA si in ce cuantum cheltuieli efectuate pentru participarea la cursuri de pregatire profesionala sau la conferinte pe teme de afaceri? Printre activitatile pe care le poate desfasura un auditor financiar figureaza si organizarea de cursuri profesionale. Pentru a putea organiza astfel de cursuri in conditii de calitate am participat la randul meu la un curs. Totodata, pentru a fi la curent cu noutatile si a invata sa imi organizez afacerea mai bine, am participat la cateva conferinte/ seminarii pe teme de business. Nu ma refer aici la cursurile obligatorii organizate de CAFR.

Sunt aceste cheltuieli deductibile?

Multumesc!
Buna ziua,

Sunt nascuta in iulie 1961 si am o vechime in munca de 32 de ani si 3 luni.
M-ar interesa in ce conditii as putea beneficia de pensia anticipata.

Va multumesc!