avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - Deducere cheltuieli cursuri profesionale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - Deducere cheltuieli cursuri profesionale

Buna ziua,

Sunt deductibile pentru un PFA si in ce cuantum cheltuieli efectuate pentru participarea la cursuri de pregatire profesionala sau la conferinte pe teme de afaceri? Printre activitatile pe care le poate desfasura un auditor financiar figureaza si organizarea de cursuri profesionale. Pentru a putea organiza astfel de cursuri in conditii de calitate am participat la randul meu la un curs. Totodata, pentru a fi la curent cu noutatile si a invata sa imi organizez afacerea mai bine, am participat la cateva conferinte/ seminarii pe teme de business. Nu ma refer aici la cursurile obligatorii organizate de CAFR.

Sunt aceste cheltuieli deductibile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eliana1 , utilizator 20:59, 22 Februarie 2014
Din normele de aplicare a art.48 cod fiscal:
.....
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
.....
19. cheltuielile cu pregătirea profesională pentru contribuabili şi salariaţii lor, potrivit legii;
20. cheltuielile ocazionate de participarea la congrese şi alte întruniri cu caracter profesional;
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 7022 - organizare workshop musetel musetel Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca un SRL cu caen 7022 poate sa organizeze pentru clienti un seminar / workshop pe teme legislative (codul muncii) sau ... (vezi toată discuția)
Certificat imatriculare reg comertului gheniga gheniga Buna ziua.Doresc sa pun o intrebare in legatura cu un PFA. O persoana are infiintat in 2018 un PFA care executa prestari servicii la un cabinet medical ... (vezi toată discuția)
Avocat si pfa pe invatamant ptr formator Gisela07 Gisela07 Un avocat poate avea si pfa pe invatamant ? Sa fie un fel de formator? Daca este si traducator (este compatibil cu avocatura) poate sa isi faca si un pfa pe ... (vezi toată discuția)