avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat si PFA pe invatamant ptr Formator
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat si PFA pe invatamant ptr Formator

Un avocat poate avea si pfa pe invatamant ? Sa fie un fel de formator?
Daca este si traducator (este compatibil cu avocatura) poate sa isi faca si un pfa pe invatamant respectiv sa predea limbi straine, sa fie trainer de limbi straine?
Am observat ca multi avocati sunt si mediatori, dar sunt si Formatori de mediatori, in sensul ca acestia predau cursuri, sau sunt traineri la diverse conferinte, congrese ale avocatilor. In baza carui tip de contract avocatii pot fi formatori sau traineri fie ca sunt la congrese, conferinte, sau alte cursuri?

De ex avocatii care sunt traineri ptr mediatori se inregistreaza ca PFA pe invatamant ca sa poata predea?? Dar cei care sunt traineri si speackeri la diverse conferinte, congrese (inclusiv ale avocatilor, ale camerelor de comert, organizatii, asociatii, medii de afaceri-business), sau care predau ca si traineri sau sunt speackeri???
De ex se organizeaza multe conferinte ptr avocati, multe sunt cu taxa de participare, si ma intreb pe ce baza de contract isi incaseaza trainerii sau speackerii banii??Pe ce baza se incaseaza bani din predare , daca nu este in invatamantul superior?
Se inregistreaza ca pfa pe invatamant sau au un anume tip de contract ca sa predea?
Am observat ca CEDO a dat castig de cauza unui avocat care poate sa fie si medic si avocat concomitent,cauza Mateescu contra Romaniei si este o decizie corecta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
Gisela07, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot preda o limbă străină pe care o cunosc la nivel avansat însă fără a avea un atestat lingvistic? Lori_ana Lori_ana Doresc să organizez cursuri de predare a limbilor străine franceză, engleză și suedeză. Am terminat Facultatea de Litere, specializarea ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru p.f.a. Mihaela_aici Mihaela_aici Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru a preda limbi straine in calitate de P.F.A. sau I.I. am nevoie de studii universitare incheiate in acest domeniu. As ... (vezi toată discuția)
Acte necesare site e-learning ? pfm18i pfm18i Buna ziua, Vreau sa deschid un site de cursuri on-line. Se poate se fie domeniul meu, eu sa il administrez, dar sa am o colaborare cu o firma (firma are ca ... (vezi toată discuția)