avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acte necesare site e-learning ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acte necesare site e-learning ?

Buna ziua,

Vreau sa deschid un site de cursuri on-line. Se poate se fie domeniul meu, eu sa il administrez, dar sa am o colaborare cu o firma (firma are ca domeniu de activitate si predarea de cursuri)?
Care sunt actele pentru deschiderea unui site de acest fel?
Trebuie ca lectorii care predau sa aiba certificat de formator?
Se poate deschide pe PFA?
Exista o lege care sa reglementeze aceste lucruri?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pfm18i , utilizator 23:12, 19 Iunie 2014
Depinde, daca doar vreti sa oferiti cunoastere, va faceti o firma sau colaborati cu o firma. Daca vreti sa oferiti diplome va supuneti Legii educatiei sau altor legi pentru certificarea calificarilor profesionale, vezi de ex. [ link extern ] /
Firma cu care vreau sa colaborez are acreditate ANC cursuri dar numai cu frecventa (am inteles ca ANC nu autorizeaza pentru a elibera diplome recunoscute pentru cursurile on-line)
Am observat ca sunt anumite site-uri care ofera cursuri on-line si dupa absolvire ofera diplome de participare (nerecunoscute ANC)
Eu am diploma de formator, si studii superioare IT.
Intrebarea este: eu am un site e-learning pe care il administrez (fiind persoana fizica) pot colabora cu firma (care are ca domeniu de activitate si invatamant) si care elibereaza diplomele? Care este baza legala (pot fi colaborator sau ceva de genul acesta?)

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs acreditat fara diploma? GianiLiliana GianiLiliana Buna ziua, In august 2014 am urmat un curs (scurt) de Formator (curs acreditat - 150 eur). La sfarsitul cursului, după testarea finala la care am obținut ... (vezi toată discuția)
Acreditare anc usser123 usser123 Doresc sa va intreb referitor de la acreditarea ANC cateva aspecte : 1. care sunt conditiile in care ma pot acredita daca am o firma, in ce domenii pot forma ... (vezi toată discuția)
Care este valoarea unor diplome recunoscute international in domeniul stylingului coafura? Frezia84 Frezia84 Se urmareste autorizarea la ANC (Autoritatea Nationala pentru calificari) si Ministerul Muncii predarea unor cursuri de specializare/perfectionare styling ... (vezi toată discuția)