avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Pot preda o limbă străină pe care o cunosc la nivel ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Pot preda o limbă străină pe care o cunosc la nivel avansat însă fără a avea un atestat lingvistic?

Doresc să organizez cursuri de predare a limbilor străine franceză, engleză și suedeză.
Am terminat Facultatea de Litere, specializarea franceză-norvegiană, însă, timp de un an de zile am studiat limba suedeză în cadrul unui stagiu Erasmus în Suedia. Studierea suedezei în loc de norvegiană a fost stabilită conform acordului dintre universități, însă pe diploma de absolvire figurează doar norvegiana (specializarea oficială din România).

Având în vedere această situație, pot preda, ca PFA, limba suedeză neavând o diplomă doveditoare în acest sens? Menționez că vorbesc foarte bine suedeza datorită cursurilor intensive de limbă și literatură suedeză avute la universitatea din Suedia.

De asemenea, aceeași întrebare o am privind limba engleză. Vorbesc fluent, la nivel avansat, însă nu am certificare.

*Detin curs de formator acreditat ANC.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Lori_ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:17, 24 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Pentru a invata pe altii in particular oricare dintre limbile pe care le cunoasteti nu trebuie sa fiti autorizata. Este suficient sa cunoasteti limba iar clientul sa fie multumit.
Cursurile ar urma să fie organizate într-un spațiu închiriat adresate mai multor participanți. Se consideră a fi tot în particular și această situație?

Ca a doua întrebare, înțeleg că pentru cursuri acreditate am nevoie de autorizație pentru fiecare limbă în parte? De exemplu, pentru deschiderea unui centru de limbi străine.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca PFA are ca obiect de activitate CAEN 855, - alte forme de invatamant - si platiti impozitele si taxele aferente activitatii nu aveti nici un motiv sa va faceti probleme.
Acest cod CAEN include orice forma de invatamant pentru dezvoltare personala, hobby, s.a.m.d. afara de cele definite in grupele 851–854 in care e inclus invatamantul standard.
D-voastra veti putea oferi si diplome care insa nu vor avea alta valoare decat aceea ca atesta ca X a fost la cursurile d-voastra si a absolvit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! imi poate spune va rog cineva, unde gasesc lista cu ... htechprogressio htechprogressio Buna ziua! Imi poate spune va rog cineva, unde gasesc lista cu toate codurile caen secundare, pentru 855 ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru p.f.a. Mihaela_aici Mihaela_aici Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru a preda limbi straine in calitate de P.F.A. sau I.I. am nevoie de studii universitare incheiate in acest domeniu. As ... (vezi toată discuția)
Pfa predare limba engleza in gradinite oanaj oanaj Buna ziua! Am absolvit Fac. de Litere, specializarea jurnalistica-engleza, insa [u]nu[/u] am urmat modulul de pedagogie in facultate. Am PFA pentru ... (vezi toată discuția)