avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare mijloace fixe trecute in patrimoniul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare mijloace fixe trecute in patrimoniul personal la incetarea afacerii

Conform Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor art. 48 din Codul Fiscal:
"În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec, pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia, în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.
În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut."

Imi poate explica cineva care este logica? Sa spunem ca am achizitionat un computer performant, a carei valoare de intrare este de 8000 RON. Am calculat si dedus amortizare trei luni (667 RON), iar dupa asta incetez activitatea. Va trebui sa consider venit la nivelul valorii ramase si sa platesc impozitul aferent?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:52, 23 Februarie 2014
Diferenta dintre valoarea neamortizata si valoarea de instrainare este cheltuiala deductibila. Trebuie platit impozit 16% pentru acea valoare de instrainare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu persoana fizica radiata luciasandru luciasandru Un PF a fost radiat de Registrul Comertului anul acesta pentruca nu si-a preschimbat certificatul de inregistrare pana la termenul data de lege, adica aprilie ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate in domeniul comertului cu amanuntul. ADIZBAGAN ADIZBAGAN Ce se intampla cu stocul de marfa cumparat si nevandut,in cazul incetarii activitatii unei intreprinderi individuale(in domeniul comertului cu amanuntul)? Dar ... (vezi toată discuția)
Trecere auto de pe pfa pe persoana fizica dorugeo dorugeo Am o masina cumparata si inmatriculata pe PFA si vreau sa o trec pe persoana fizica sau sa o trc pa numele fiului meu. Cum se face si Ce implica asta ??? (vezi toată discuția)