avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incetare activitate in domeniul comertului cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incetare activitate in domeniul comertului cu amanuntul.

Ce se intampla cu stocul de marfa cumparat si nevandut,in cazul incetarii activitatii unei intreprinderi individuale(in domeniul comertului cu amanuntul)?
Dar cu T.V.A-ul platit si impozitul pe profit datorat?
Se poate intrerupe activitatea pe o anumita perioada de timp?Cat ar putea fi aceasta si in ce conditii se poate realiza?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:56, 26 Noiembrie 2014
Daca nu reusiti sa le vindeti, produsele din stoc raman ale dumneavoastra si se impoziteaza.
Din normele de aplicare a art. 48 cod fiscal:
În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică.
În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe gabi86 gabi86 Buna ziua O persoana care are un PF ,platitor de TVA ,activitatea comert,vrea sa lichideze stocul de marfa . Sa presupunem ca stocul este de 100000 din ... (vezi toată discuția)
Trecere auto de pe pfa pe persoana fizica dorugeo dorugeo Am o masina cumparata si inmatriculata pe PFA si vreau sa o trec pe persoana fizica sau sa o trc pa numele fiului meu. Cum se face si Ce implica asta ??? (vezi toată discuția)
Cabinet medical vinde un imobil ionescucarmen ionescucarmen Buna Ziua! daca un cabinet medical vinde proprietatea in care isi desfasoara activitatea, ce impozite plateste? multumesc (vezi toată discuția)