avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe

Buna ziua

O persoana care are un PF ,platitor de TVA ,activitatea comert,vrea sa lichideze stocul de marfa .
Sa presupunem ca stocul este de 100000 din care 10000 adaos iar 90000 valoarea de achizitie .
Presupunand ca are toate taxele platite la zi.Stocul de marfa s-a acumulat in mai multi ani.
Ce taxe trebuie sa plateasca pentru a-si lua banii acasa .
Cel mai recent răspuns: gabi86 , utilizator 23:01, 25 Martie 2013
Extras din normele metodologice de aplicare a art 48 din Codul fiscal:
a).În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activităţii şi la încetarea definitivă a acesteia în patrimoniul personal al contribuabilului, operaţiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare.
b).În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut.
Cota de impozit e 16%.
Multumesc pentru raspuns .
Am scris in loc de AF PF .In cazul de fata persoana nu vrea sa lichideze firma ci doa sa-si diminueze stocul .
Am inteles ca 90000se impoziteaza cu 16%, 10000 cu 24% tva iar ce ramane din10000 cu 16%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare activitate in domeniul comertului cu amanuntul. ADIZBAGAN ADIZBAGAN Ce se intampla cu stocul de marfa cumparat si nevandut,in cazul incetarii activitatii unei intreprinderi individuale(in domeniul comertului cu amanuntul)? Dar ... (vezi toată discuția)
Cum inchid un pfa popadaniel popadaniel Cum se poate inchide activitatea unui PFA, comert cu amanuntul in magazin nespecializat de produse nealimentare, care detine marfa in stoc dar este achitata ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Am suspendat activitatea PFA (timp de 3 ani). Nu doresc sa reiau activitatea ca PFA .Puteti sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a face lichidarea ... (vezi toată discuția)