avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum inchid un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum inchid un PFA

Cum se poate inchide activitatea unui PFA, comert cu amanuntul in magazin nespecializat de produse nealimentare, care detine marfa in stoc dar este achitata catre furnizori?
Ce impozite se platesc?
Se pot face reduceri de preturi si cum se scade aces procent din contabilitatea, partida simpla?

Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:37, 4 Martie 2015
Va redau din normele de aplicare ale art. 48 codul fiscal: În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut.
Asta inseamna ca veti face o vanzare catre dumneavoastra ca persoana fizica si pentru acea valoare platiti impozit pe venit pe pfa.
Reducerile de pret se fac doar respectind Ordonanta Guvernului nr. 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare activitate in domeniul comertului cu amanuntul. ADIZBAGAN ADIZBAGAN Ce se intampla cu stocul de marfa cumparat si nevandut,in cazul incetarii activitatii unei intreprinderi individuale(in domeniul comertului cu amanuntul)? Dar ... (vezi toată discuția)
Taxe gabi86 gabi86 Buna ziua O persoana care are un PF ,platitor de TVA ,activitatea comert,vrea sa lichideze stocul de marfa . Sa presupunem ca stocul este de 100000 din ... (vezi toată discuția)
Trecere auto de pe pfa pe persoana fizica dorugeo dorugeo Am o masina cumparata si inmatriculata pe PFA si vreau sa o trec pe persoana fizica sau sa o trc pa numele fiului meu. Cum se face si Ce implica asta ??? (vezi toată discuția)