avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... patrimoniu persoana fizica radiata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

patrimoniu persoana fizica radiata

Un PF a fost radiat de Registrul Comertului anul acesta pentruca nu si-a preschimbat certificatul de inregistrare pana la termenul data de lege, adica aprilie 2009.Ce se intampla cu mijloacele fixe aflate in patrimoniul PF-ului?Revin de drept persoanei fizice care a infiintat PF-ul?In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: luciasandru , utilizator 15:37, 15 Octombrie 2010
Patrimoniul PFA apartine persoanei fizice de fapt.
Depinde ce doriti sa faceti cu ele, ( sa le treceti in patrimoniul personal, sa le valorificati, sau sa continuati activitatea printr-o noua inmatriculare in Reg Com. si sa le transferati...)
Este f important de vazut art 35 din OMFP 1040 / 2004
Contravaloarea bunurilor din patrimoniul afacerii care trec in patrimoniul personal se include in venitul brut, conform:
- Ordinul MFP nr. 1.040 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile în partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, la pct. 35 ,,În cazul în care bunurile din patrimoniul afacerii trec în patrimoniul personal al contribuabilului, suma reprezentând contravaloarea acestora se include în venitul brut, considerându-se o înstrainare.
În toate cazurile de înstrainare este necesara evaluarea bunului, care se poate face la preturile practicate pe piata sau stabilite prin expertiza tehnica.
În cazul încetarii definitive a activitatii, sumele obtinute din valorificarea bunurilor patrimoniului afacerii, înscrise în Registrul-inventar (mijloace fixe, obiecte de inventar etc), precum si stocurile de materii prime, materiale, produse finite si marfuri ramase nevalorificate sunt incluse în venitul brut,,;
- art. 48 din Codul fiscal, venitul brut cuprinde:
c) câstigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii utilizate într-o activitate independenta, inclusiv contravaloarea bunurilor ramase dupa încetarea definitiva a activitatii;
- Normele Metodologice pt aplicarea Codului fiscal, la art 38 prevede: Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
pct. 17 ,,valoarea rămasă neamortizată a bunurilor şi drepturilor amortizabile înstrăinate, determinată prin deducerea din preţul de cumpărare a amortizării incluse pe costuri în cursul exploatării şi limitată la nivelul venitului realizat din înstrăinare;
Va multumesc foarte mult.Cam asa ne gandeam si noi sa facem.Va rog frumos sa-mi spuneti cum fac cu TVA-ul la patrimoniul ramas in aer.PF-ul radiat a fost platitor de TVA.Calculez TVA la valoarea reevaluata a mijloacelor fixe si il platim la stat?Daca da, il aplicam la valoarea reevaluata sau il scadem din ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare mijloace fixe trecute in patrimoniul personal la incetarea afacerii Eliana1 Eliana1 Conform Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor art. 48 din Codul Fiscal: \\"În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând ... (vezi toată discuția)
Radiere intreprindere individuala emilia-eugenia emilia-eugenia Buna ziua, sotul meu s-a pensionat gradul 2 si a radiat i.i.pe care o avea.Am infiintat i.i. pe numele meu pentru a putea continua eu activitatea.Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Taxe gabi86 gabi86 Buna ziua O persoana care are un PF ,platitor de TVA ,activitatea comert,vrea sa lichideze stocul de marfa . Sa presupunem ca stocul este de 100000 din ... (vezi toată discuția)