avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_and87

Activitate andreea_and87

Ma poate ajuta cineva cu un răspuns, va rog?
Bună ziua!Va rog dacă puteți sa ma ajutați cu o informație.
Trebuie sa formulez o notificare catre fostul angajator,privind neacceptarea plății parțiale a unor drepturi salariale câștigate Ma puteți ajuta cu un model ?
Precizez faptul ca am apelat la un executor judecătoresc pentru a primi drepturile salariale restante câștigate prin hotarare definitiva și pe care acum fostul angajator dorește sa le plătească eșalonat pe 5 ani .
Astăzi am primit prima tranșă de bani,însă eu doresc plata integrala a acestora ,motiv pentru care am apelat și la executarea silită. Doar ca executorul îmi spune ca nu întra în competenta lui sa trimită notificarea către fostul angajator și ca trebuie sa o redacte în nume propriu.
Și încă o informație dacă se poate...
Urmare Ordonanței 130 sept 2021,reactualizata în 2023 plata eșalonata a drepturilor salariale câștigate in instanta nu se referă doar la salariații activi ai unei instituții?Eu nu mai sunt salariata lor din decembrie 2021.Mi se aplica și mie aceasta ordonanță?
Mulțumesc frumos !
Buna seara!Nu ma poate ajuta nimeni cu un răspuns?
Buna seara,
Am rugămintea sa ma lamuriti în următoarea situație:în momentul de față, lucrez ca functionar public în cadrul unei Case Județene de Pensii având funcția de inspector asistent-,angajata cu studii superioare, profil economic..M-ar interesa dacă ar fi posibil un transfer pe aceeași funcție ,însă din cadrul Tribunalului sau a Judecătoriei de pe raza municipiului unde locuiesc.
Va mulțumesc!
Buna zua,
As dori daca se poate sa ma lamuriti care sunt criteriile dupa care se acorda suplimentul de nastere de catre angajator.Sunt mamica de aproape doua luni si in urma cu trei saptamani,am depus la secretariatul societatii unde lucrez o cerere prin care solicitam acest ajutor banesc iar raspunsul lor a fost urmatorul
"Codul muncii nu prevede nimic in acest sens. Acest ajutor era prevazut exclusiv in Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007 – 2010 care, in acest moment nu isi mai produce efecte."
Intrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de acest supliment si daca are sens sa fac reclamatie la ITM.
Precizez faptul ca lucrez la o companie de asigurari foarte cunoscuta pe piata din Romania iar numarul angajatilor este de ordinul sutelor.
Va multumesc!