avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate liviuconstantinb

Activitate liviuconstantinb

De la 1 iulie 2014 s-au mărit salariul primarilor. Conform acestei hotărâri indemnizația consilierilor locali se calculează conform legii 293 din 2004 dar după salariul primarului din decembrie 2013, dar fără a modifica legea 293/2004 și legea 215 care spune clar consilierii local primesc 5% din salariul primarului pentru o ședința ordinara și maxim 2 ședințe de comisie.Consider căci aceasta hotărâre este în contradicție cu legea 293 și 215 și as dori sa întreb dacă aceasta hotărâre se poate ataca în instanță, pentru ca indemnizația consilierilor locali sa fie calculata după salariul primarului după majorare.În legea 293 nu este specificat căci indemnizația consilierilor se calculează după salariul primarului cu un an în urma, consider căci trebuie sa fie calculat după salariul din luna respectiva.
Incepand cu luna februarie am fost angajat intr-o unitate de invatamat cu 5 structuri (5 unitati scolare) ,cu jumatate de norma, muncitor intretinere, adica repar si intretin tot ce exista in toate cele 5 scoli ( tamplarie, mobilier, instalatii sanitare si electrice,zugraveli, turnat betoane,sudura, si multe altele), cu un salariu de 340 lei.Sunt absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat si certificat de calificare in meseria de electromecanic , nu am avut contract de munca pana la acea data dar am lucrat in particular in domeniile mentionate mai sus, la care ma pricep foarte bine.Absolut toti sunt multumiti de activitatea mea, numai eu nu sunt multumit de salariu si de faptul caci este mult de lucru si ar trebui norma intreaga. Am adus la cunostinta conducerii unitatii acest lucru dar dau din umeri, dar nici nu ar dori sa ma piarda. As dori sa-mi spuneti daca exista un cadru legal privind salarizarea si normarea in cazul meu.Deci as dori un salariu mai mare si norma intreaga. Va multumesc!
În anul 2003 mi sa eliberat TITLU DE PROPRIETATE pe mai multe parcele de teren moștenite de la bunicul meu, în total 3,48 ha, unele pe vechiul amplasament iar altele nu, din anumite motiv pe care le-am înțeles.Din o parcela de 1,8 ha care a fost comasata înainte de C.A.P. acum fiind pe teritoriul altei comune, am primit pe alte amplasamente ,în 3 parcele, acea suprafață fara a merge la fața locului să mi se măsoare terenul. În baza actului emis am mers la acele terenuri le-am luat în primire , dar masurându-le, din acele parcele lipsesc 0,70 ha.Am adus la cunoștința acest fapt, iar de atunci ma chinui sa primesc acea diferența, dar fară nici un rezultat, tot timpul când amintesc acest lucru primesc promisiuni căci se rezolvă, și anii trec iar eu rămân cu promisiuni. Deci eu vă rog să mă îndrumați ce aș putea face pentru a-mi putea recupera ternul în cauză, menționez căci în TITLU este trecut dar in teren el lipsește. Vă mulțumesc!
Sotia mea a nascut in 2005 gemeni , a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului numai pentru un copil. As dori sa stiu daca se mai poate solicita retroactiv indemnizatia si pentru celalalt copil, si care sunt conditiile.