avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

În anul 2003 mi sa eliberat TITLU DE PROPRIETATE pe mai multe parcele de teren moștenite de la bunicul meu, în total 3,48 ha, unele pe vechiul amplasament iar altele nu, din anumite motiv pe care le-am înțeles.Din o parcela de 1,8 ha care a fost comasata înainte de C.A.P. acum fiind pe teritoriul altei comune, am primit pe alte amplasamente ,în 3 parcele, acea suprafață fara a merge la fața locului să mi se măsoare terenul. În baza actului emis am mers la acele terenuri le-am luat în primire , dar masurându-le, din acele parcele lipsesc 0,70 ha.Am adus la cunoștința acest fapt, iar de atunci ma chinui sa primesc acea diferența, dar fară nici un rezultat, tot timpul când amintesc acest lucru primesc promisiuni căci se rezolvă, și anii trec iar eu rămân cu promisiuni. Deci eu vă rog să mă îndrumați ce aș putea face pentru a-mi putea recupera ternul în cauză, menționez căci în TITLU este trecut dar in teren el lipsește. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 6 Februarie 2014
Buna ziua,
va sfatuiesc sa formulati in scris cererea dumneavoastra ca pe o somatie cu termen.
Daca in termenul stabilit nu se rezolva va trebui sa va adresati instantei.
Doar pe vorbe si promisiuni verbale nu rezolvati nimic.
Cam greu, au trecut 10 ani si in plus ati semnat procesul verbal de punere in posesie. Cred ca e mai mult acolo de facut... oricum, notificati comuna prin primar si asteptati raspuns oficial 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de v-c ContSters740 ContSters740 Buna ziua Vin si eu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: 2 persoane au terenuri (arabil intravilan) lipite. Au convenit sa "schimbe" intre ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)