avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de v-c

Buna ziua

Vin si eu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: 2 persoane au terenuri (arabil intravilan) lipite. Au convenit sa "schimbe" intre ele 2 parcele din aceste terenuri. Spun schimbe pt ca de fapt este o promisiune bilaterala de v-c (intrucat sulta ar depasi val. terenului schimbat si s-a facut vanzare cu dare in plata). Problema apare cand se face dezmembrarea parcelelor ce urmeaza a fi instrainate, "expertii" au gresit la masuratori si X pierde pe total, vreo 1000 mp. In CF s-a intabulat asa!!! Si mai interesant este ca aceasta promisiune depinde de masuratorile exacte (viitoare dezvoltare, etc...) : ...daca parcela nu va avea dimensiunea de.......actul este desfiintat de plin drept, fara interventie......nu vreau sa mentionez penalitatile!!! Cum se poate corecta aceasta situatie. Va multumesc
Consider ca in acest caz singura solutie de remediere este rectificarea documentatiei cadastrale, si ulterior , pe baza noii documentatii cadastrale, rectificarea cartii funciare. Aceste proceduri nu ar trebui sa dureze foarte mult, di daca intr-adevar este vina celor care au facut masuratorile, nu ar trebui sa implice costuri suplimentare. Trebuie sa aveti grija sa nu depasii termenul de incheiere al contractului de vanzare-cumparare.
Nu am inteles exact ce sulta, la ce se refera ea... Ce intelegeti prin dare in plata exact?

Ar trebui sa vedem actele, cum s-a gresit? Partile nu s-au uitat pe suprafata si delimitare? Daca s-a gresit in plus sau in minus, se poate face o alta procedura din nou... cat timp a trecut...
:-/Merge rectificarea, dar numai in anumite conditii.
Rectificati de urgenta inscrierile la oficiul de cadastru, in urma unei noi masuratori. O eventuala masuratoare inexacta atrage o eventuala punere in intarzaiere a Dvs. pentru a va rectifica greselile, nefiind prevazut pactul comisoriu de grad IV, ci de grad III. Contractul de schimb nu poate depinde de evenimentul incert a unei masuratori incorecte, decat daca s-a convenit in mod expres incheierea unui contract aleatoriu, contractul de schimb fiind unul comutativ.
Nu inteleg... de unde stim noi ce prevede promisiunea? Poate are o data exact, poate spune: cand se vor termina fomalitatile de intabulare etc.
Apoi, eu inteleg ca acest contract poate fi in situatia de a fi considerat desfiintat de drept, chiar in situatia precizata, cand nu sunt parcelele corespunzatoare!
Cum se precizeaza ca se platesc penalitati la o desfiintare de drept a contractului, nu stiu!
De aceea am spus ca trebuie vazut contractul! Sa se precizeze culpa celui care nu a facut diligentele pentru a delimita exact cat trebuia...
Contractul de schimb nu este inca incheiat, deci... de ce pui problema lui?
Poate nu am fost explicit. Este o promisiune de vanzare-cumparare, prin care partile se obliga sa vanda fiecare celeilalte un teren (aceste parcele se vor dezmembra din loturi mai mari ale partilor, care sunt vecine). La efectuarea dezmembrarilor s-a gresit!! Exista un termen limita pentru incheierea contractului in forma autentica, dar dimensiunea exacta a percelelor este conditia acestui act......Intrebarea mea era: daca s-a inscris in CF parcela dezmembrata si masurata gresit, cum se poate rectifica? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Greseala in prima intabulare Maggiem Maggiem Buna ziua, Am cumparat o firma care are in proprietate cateva cladiri , pe teren concesionat.Am facut un nou contract de concesionare pe numele meu si am ... (vezi toată discuția)