avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala in prima intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala in prima intabulare

Buna ziua,
Am cumparat o firma care are in proprietate cateva cladiri , pe teren concesionat.Am facut un nou contract de concesionare pe numele meu si am platit taxe pe o perioada de 24 de ani (concesionarea este pe 40 de ani.)
In actul de vanzare cumparare sunt trecute 2 numere de CF, (doua parcele de teren la aceeas adresa)
Firma care a facut prima inregistrare CF pe numele meu a gresit si a trecut in acte numai o parcela. Acum cand am incercat sa intabulez o cladire noua construita legal pe teren am constatat ca in loc de 3000 de m cat scrie pe Contarctul de vanzare cumparare sunt doar 1069 m intabulati .

Care ar fi procedura de rectificare .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Maggiem , utilizator 18:06, 9 Aprilie 2021
Adresati-va primului expert cadastral si solicitati-i rectificarea. Sau, daca a doua parcela nu este intabulata deloc, intabulati-o acum, tot cu ajutorul unui expert cadastral. Nu vad cum vi s-a eliberat autorizatie de construire pe cea de-a doua parcela cata vreme nu ati depus un extras de carte funciara care sa ateste ca dreptul de proprietate este intabulat pe numele dvs.
Multumesc,si va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Rectificare contract de vanzare cumparare imobil apostol04 apostol04 Doresc sa va supun atentiei o speta mai complexa. In anu 2002 am cumparat o suprafata de teren pentru care s-a intocmit documentatie cadastrala si i s-au ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu cladiri pe teren concesionat Maggiem Maggiem Am mostenit o firma care are in patrimoniu cateva cladiri construite pe un teren concesionat pe 40 de ani. S-a efectuat plata ptr concesiune pe o perioada de ... (vezi toată discuția)