avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare firma cu cladiri pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare firma cu cladiri pe teren concesionat

Am mostenit o firma care are in patrimoniu cateva cladiri construite pe un teren concesionat pe 40 de ani. S-a efectuat plata ptr concesiune pe o perioada de 25 de ani.
Intrebarea mea este, ce se intampla cu terenul concesionat daca vand firma? Cumparatorul preia contractul meu de concesiune sau trebuie sa incheie un alt contract pe numele lui ?
Una din cladirile care fac parte din patrimoniul firmei nu este trecuta in CF(nu este intabulata pe terenul concesionat).Poate cineva sa imi spuna daca este necesara intabularea, sau daca vand firma cu tot cu cladire nu e nevoie de intabulare ,ca o face cumparatorul pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: Maggiem , utilizator 18:22, 6 Mai 2021
Daca vindeti firma prin transferul partilor sociale / actiunilor atunci trebuie indeplinite doar formalitatile de la Registrul Comertului. In rest situatia bunurilor aflate in proprietate societatii ramane identica, nu sunt necesare alte formalitati.
Cu stima,
Ce se intampla cu contractul de concesiune ? Cumparatorul preia acelas contract de concesiune, sau face un alt contract ?
Va multumesc foarte mult si va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Maggiem, utilizator
Contractul de concesiune va ramane in vigoare pe numele firmei.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Greseala in prima intabulare Maggiem Maggiem Buna ziua, Am cumparat o firma care are in proprietate cateva cladiri , pe teren concesionat.Am facut un nou contract de concesionare pe numele meu si am ... (vezi toată discuția)
Imobil(cladire) cumparata doar cu factura fiscala fara act notarial ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)