Vin si eu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: 2 persoane au terenuri (arabil intravilan) lipite. Au convenit sa "schimbe" intre ele 2 parcele din aceste terenuri. Spun schimbe pt ca de fapt este o promisiune bilaterala de v-c (intrucat sulta ar depasi val. terenului schimbat si s-a facut vanzare cu dare in plata). Problema apare cand se face dezmembrarea parcelelor ce urmeaza a fi instrainate, "expertii" au gresit la masuratori si X pierde pe total, vreo 1000 mp. In CF s-a intabulat asa!!! Si mai interesant este ca aceasta promisiune depinde de masuratorile exacte (viitoare dezvoltare, etc...) : ...daca parcela nu va avea dimensiunea de.......actul este desfiintat de plin drept, fara interventie......nu vreau sa mentionez penalitatile!!! Cum se poate corecta aceasta situatie. Va multumesc
Parcela lui A e mai mica cu 1000 m iar parcela lui B cu 800, ceva asa...
- graintuirea lui A cu B pt ca vor fi vecini in continuare
- termenul e 1 aprilie
- din pacate, nu se pot schimba parcelele pentru ca de dimensiunea lor exacta depinde actul in sine (1), si (2) e conditionata de eliberarea unor autorizatii si avize ulterioare.
Multumesc
Da cand m-am apucat de scris tot incerc sa va spun ca NU se va putea face rectificare.
Daca s-a despartit o parcela de un imobil si s-a trecut intr-o noua CF iar acesta parcela este taiata prost din croiala am doua variante:
1. O lipesc la loc de un de am luat-o printr-un ACT DE COMASARE cu o noua documentatie de comasare si apoi din INTREG mai deslipesc o data printr-un ACT DE DEZMEMBRARE cu o noua documentatie de dezmembrare o parcela de dimensiunea care imi trebuie.
sau
2. Daca parcela asta din noua carte funciara este mai mica decat imi trebuia, mai iau o bucata din imobilul care mi-a ramas in vechea carfe funciara printr-un ACT DE DEZMEMBRARE si in final am doua parcele care adunate dau suprafata care imi trebuie.
Pe astea doua care mi-au rezultat:
- fie le lipesc intre ele printr-un ACT DE COMASARE, astfel incat din doua sa-mi rezulte una, aia care imi trebuia.
- fie le dau la schimb pe amandoua si le lipeste cel care le va dobandi, care POATE ca are interesul sa le lipeasca pe astea doua de restul pe care il mai are el ca teren.
Nu inteleg nici acum care e situatia de fapt: ba X e fraierit cu 1000 de metri, acum vad ca amandoi au probleme cu dimensiunile parcelelor... :O
Nu inteleg ce termen e 1 aprilie, daca ati facut granituire renuntati la ea!!! E o mare gogomanie aici, nu-si are rostul, granituirea urmareste sa "ia" din terenul vecinului si sa puna la cel care cere... #-o
Daca 01.04 e termen pentru promisiuni, puteti amana, odata ce amandoi sunteti in culpa! Apoi, pana la 01.04 se poate face intabularea din nou, deci cu ceva efort se poate rezolva!
Faceti cum v-a aratat colega mai sus, nu e greu de urmarit...