Vin si eu cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: 2 persoane au terenuri (arabil intravilan) lipite. Au convenit sa "schimbe" intre ele 2 parcele din aceste terenuri. Spun schimbe pt ca de fapt este o promisiune bilaterala de v-c (intrucat sulta ar depasi val. terenului schimbat si s-a facut vanzare cu dare in plata). Problema apare cand se face dezmembrarea parcelelor ce urmeaza a fi instrainate, "expertii" au gresit la masuratori si X pierde pe total, vreo 1000 mp. In CF s-a intabulat asa!!! Si mai interesant este ca aceasta promisiune depinde de masuratorile exacte (viitoare dezvoltare, etc...) : ...daca parcela nu va avea dimensiunea de.......actul este desfiintat de plin drept, fara interventie......nu vreau sa mentionez penalitatile!!! Cum se poate corecta aceasta situatie. Va multumesc
So, am un teren, il dezmembrez in doua parcele fiecare cu propriile sale coordonate ale punctelor de contur si vad ca am taiat felia cam mica (nu ca ar fi gresit calculata aria intre puncte). Pai, logic ar fi sa mai tai o felie din parcela care a ramas mai mare (dezmembrare) si s-o lipesc unde zic ca-mi lipseste (comasare). Nu cred ca umbletul asta prin parcele o sa fie privit ca rectificare.
Sau le lipesc la loc cum au fost (comasare) si tai din nou cum trebui.
Dupa cum spuneam: dureaza! Si rectificarea se poate face numai in anumite conditii.
Daca omul nu a fost atent... se poate rectifica, insa, asa cum spune colega, juridic se fac alte operatiuni (adica nu se cheama chiar rectificare, desi efectul e obtinerea parcelelor pe care le doreati initial).
Alta dezmembrare si comasare... :P Adica alta procedura, din nou... cum ziceam la inceput. #-o
Va multumesc, dar...tot nu am aflat raspunsul la intrebarea mea: CUM modific? ma duc la judecatorie si spun, ma scuzati am gresit, haideti sa modificam CF? asta nu inteleg, cum mai pot rectifica CF?
Dar "expertii" ce parere v-au dat?
Nu s-ar mai putea taia inca o felie in suprafata de 1000 mp (cei lipsa) astfel incat unul din coschimbasi (sau ce naiba or fi, ca n-am inteles ce-ntelegeti dvs prin promisiune bilaterala, care in capul meu inseamna altceva) sa dea DOUA parcele care totalizeaza suprafata promisa contra una? Iar in final dobanditorul celor doua parcele sa-si faca el comasarea, fiind probabil interesat sa comasese ce primeste prin acest act si cu restul pe care il mai are? (ma rog, plecand de la presupunerea ca ce primeste o fi lipit de ce mai are, ca doar asa inteleg rostul schimbului).
Repet, in opinia mea ce se intampla la dvs nu se cheama rectificare. Altminteri oricine si-a dezmembrat un teren in 50 de parcele egale ar putea sa vina si sa spuna, pardon de fapt voiam sa fac 25 mai mici si 25 mai mari. Foarte bine! N-ai decat sa le aduni (act de comasare, documentatie de comasare, numar cadastral si tot tacamul) si sa le-mparti din nou cum iti place.