Nicoleta, eu cred ca domnul nu foloseste termenul in intelesul sau juridic, ci in intelesul de indreptare a situatiei de fapt... De aceea nici n-am schimbat termenul.
Domnule, pai v-am spus si eu si doamna Romascanu: mai desprindeti o bucata poate si alipiti... Apoi, n-am inteles daca bucata cu probleme e mai mica sau mai mare decat trebuia (poate n-am citit cu atentie, dar faptul ca X pierde inseamna ca el primeste o bucata mai mica decat stabilita initial sau ca da o bucata mai mare decat prevazut)?
Orice cadastrist va spune cum sa procedati. Ca faceti dion nou masuratori, intabulati iar... #-o
Scuze, poate nu folosesc termenii in intelesul corect. S-a facut promisiune pentru ca fiecare parte promite sa vinda celeilalte.
"Expertii" au spus (inclusiv un avocat) ca trebuie sa facem acest lucru prin actiune in instanta, actiune in graintuire (sau asa...), pentru ca nu se mai poate rectifica o CF odata ce s-a facut??? Ideea era o rezolvare mai simpla si mai repede.
Parcelele dezmembrate s-au inscris intr-o CF noua.
Eu ma refeream la expertii topografi, cei care au intocmit documentatia. Avocatul, desi toata lumea are aceasta impresie, nu trebuie sa le stie chiar pe toate. (ca doar de-aia se recurge la parerea unor experti in domeniile strict specializate, altminteri masurau avocatii cu sfoara si faceau ei documnetatii cadastrale).
PS: dupa parerea mea, avocatul din propozitia de mai sus a cam dat-o in gard cu granituirea.
Dom'le, m-am saturat de solutii acre sa dea de mancare... Ce granituire? a mea cu mine? #-o Of!
La cadastrist intrebati, cum spunea si colega; de doua zile era gata deja masuratoarea a doua a expertului... mai era doar intabularea cateva zile... Care e termenul incheierii tranzactiei/tranzactiilor?
Eu mai scurt nu ca nu vad, dar nici altfel nu vad.
V-a intrebat colega daca nu puteti face altfel cu partenerul acela, sa schimbati 2 parcele in loc de una ca sa evitati inca o comasare... :-/V-am mai intrebat si eu cum sunt gresite dimensiunile parcelei, mai mici, mai mari???...
Stimata Doamna Romascanu, apreciez raspunsurile dumneavoastra si multumesc tuturor care si-au facut timp sa ma lamureasca.
Expertii topografi (ai ambelor parti) se chinuie sa refaca masuratorile si speram ca de aceasta data le vor face bine. Eu am inteles asa: refacem masuratorile si facem un nou cadastru, corect? Dupa aceea mergem la CF si rectificam cartea funciara nou deschisa? Aceasta era intrebarea mea, cum facem ca in CF sa apara pozitionarea si dimensiunile corecte? Se face o cerere acolo, e nevoie de alta actiune, procedura, etc., nu stiu......Avocatul (cel cu gardul :P) a spus ca inscrierile dintr-o carte funciara nu se mai pot modifica decat prin actiunea de mai sus.
Multumesc