Sunt in urmatoarea situatie:
am 3 ani si 6 luni-vechime inainte de 1990 (dovediti cu carte de munca) + 7 ani si 6 luni in prezent + 4 ani facultate absolvita la cursuri de zi.
Mai am 2 ani si 2 luni ( dovediti cu acte), lucrati in strainatate.
Daca as avea 65 de ani, pot iesi la pensie?
Tatal mamei mele (adica bunicul meu) a fost inchis in perioada comunista de 2 ori-odata cand mama inca nu avea 18 ani impliniti si a 2-a oara, cand mama avea 20 de ani. Pentru cea de-a 2-a perioada, mi s-a spus ca mama nu poate primi pensie, pentru ca la vremea cand bunicul a fost inchis, mama avea peste 18 ani ( adica era majora).
Cum sta situatia va rog in acest caz?
SRL ce urmeaza a fi infiintat, activitate agentie turism, in prima faza are regim de re-vanzator (cel putin 1 an). Incaseaza doar comision % pe pachete turistice.
Clienti: persoane fizice
Produsele : pachete turistice purtatoare de TVA, primite de la agentie tour-operatoare.
Intrebare: care este forma cea mai avatajoasa de inregistrare fiscala??
* platitor de TVA?
* impozit pe venit sau pe profit ?
* se ia in consideratie ca " venit" cifra facturata de re-vanzator catre clientul final sau comisionul incasat ??
Procedura de emitere factura si incasare comision este urmatoarea:
* produsul este vandut cu factura emisa de noul SRL (agentia de turism re-vanzatoare), urmand ca tour-operatorul ce promoveaza produsul in sine sa emita factura catre re-vanzator, factura ce are scazuta valoarea % a comisionului.