Multumesc ,mai am o intrebare la termenul care va fi stabilit pot sa formulez o cerere in care sa specific sa se judece in lipsa? Locuiesc si lucrez la o distanta de 300 km .
Multumesc pentru raspuns.
Dar , trebuie sa cer sa se calculeze pensia alimentara sub forma de procent? adica procent dintr-un net...sau o sa-mi dea la fel o suma ca si in vechea hotarare??
-In cererea de majorare pot sa trec cele doua articole din C. fam. art.44 si 94 , mai sunt valabile ?
-Cererea de majorare a pensiei alimentare e scutita de taxa de timbru?
Am divortat anul trecut.Fostul sot a facut apel la hotararea de divort , drept urmare nici pana acum nu mi-am putut schimba numele , in sedinta din 2 aprilie a.c. solutia pe scurt a fost urmatoarea:
Tip solutie: Ia act de renunţarea la apel
Solutia pe scurt: Dec. 417 Ia act de renunţarea apelantului la calea de atac a apelului. Cu recurs în 30 zile de la comunicare, recurs ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată în şedinţa publică din 02.04.2015
Acum , intrebarile mele sunt:
1. pot sa depun o cerere de majorare a pensiei alimentare , pentru ca in hotararea jud. de anul trecut era calculata pensia la 1/4 din minimul pe economie , iar acum fostul sot lucreaza , iar la noul loc de munca ii ia in calcul aceea suma de 159 lei , cerere pe care sa o depun acum sau sa astept sa-mi ajunga aceea hotarare???
2.Am doi copii , baiatului de peste 18 , care isi continua studiile , nu a primit pensie alimentara de anul trecut din mai 2014 pana acum in februarie2015 , cum poate sa-si recupereze acele sume?
3.Cererea de majorare o depun la Tribunal sau la Judecatorie?
Buna seara,
Revin cu acelas proces care nici azi 20 septembrie nu are o concluzie finala.
A trecut si primul termen de 16 septembrie 2014 , pentru care solutia pe scurt este....Solutia pe scurt: Acordă termen de judecată la data de 07.10.2014 pentru când se va emite adresă către AJOFM Gorj. Dar , revin cu o intrebare , fostul meu sot a fost in somaj pana in luna mai inclusiv , din luna iunie a.c. lucreaza , si are un salar destul de bunicel, ce ar trebui sa faca baiatul meu pentru a anunta instanta de judecata ca fostul sot nu mai este inregistrat la somaj?(mentionez ca stiu unde lucreaza fostul sot).
Va trebui sa intocmeasca o cerere sau o intampinare?
Nu-mi vine sa cred ce se intampla in Romania....au trecut aproape 6 luni de zile si fara nici un rezultat...
Inca o intrebare ,daca cer judecarea in lipsa , trebuie sa trec vreun articol din codul de procedura civila (sau noul cod)??????
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara,
Fostul sot , a facut apel la hotararea de divort , pentru reducerea pensiei de intretinere, eu , actualmente nu mai locuiesc in acelas oras cu el , iar pe site-ul Tribunalului am vazut data procesului pentru 16 oct.2014, ce ar trebui sa fac ? nu ma pot prezenta la proces pentru ca deja lucrez ., dar nici nu-mi permit un avocat.
As putea trimite o intampinare cu adresa actuala?
Buna ziua.
Sunt divortata , iar baiatului meu care este major si i s-a stabilit data procesului pentru pensia de intretinere , tocmai pe 16 sept 2014.Eu acum locuiesc in Gorj , dar incepand cu luna septembrie voi lucra la Bucuresti. Poate muta procesul la Bucuresti? Dar in cazul in care nu se poate prezenta , pentru ca pe 16 septembrie incepe scoala (va fi in clasa a 12) , ce trebuie sa faca?Mentionez ca a depus cererea pentru pensia de intretinere pe 5 mai 2014, de ce oare dureaza atat? Mai mult i s-a cerut sa taxa 20 de lei , el avand doar alocatia de 42 lei , oare cine a stabilit aceea taxa nu s-a gandit ca un elev/student major nu are venit?
Clar ,traim in Romania , si asta ne ocupa tot timpul.