avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezentare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezentare la proces

Buna seara,
Fostul sot , a facut apel la hotararea de divort , pentru reducerea pensiei de intretinere, eu , actualmente nu mai locuiesc in acelas oras cu el , iar pe site-ul Tribunalului am vazut data procesului pentru 16 oct.2014, ce ar trebui sa fac ? nu ma pot prezenta la proces pentru ca deja lucrez ., dar nici nu-mi permit un avocat.
As putea trimite o intampinare cu adresa actuala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:44, 8 Septembrie 2014
Stimat forumist,

Bineînțeles că puteți trimite o întâmpinare. De altfel, puteți cere, în scris, judecarea cauzei în lipsa dvs.

Cu stimă.
Inca o intrebare ,daca cer judecarea in lipsa , trebuie sa trec vreun articol din codul de procedura civila (sau noul cod)??????
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
anacalina, utilizator
Dacă litigiul a început înainte de data de 15 februarie 2013, solicitați judecata în lipsă potrivit dispozițiilor art. 242, alin. (2) Cod procedură civilă. Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013, solicitați judecata în lipsă potrivit dispozițiilor art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatoarea instanțã și judecarea în lipsã mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am pierdut un proces cu Finantele in contencios. Fiind in Tribunal, ma gandesc ca urmatoarea cale de ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã lipsesc la termenul la care se discutã probele? lampadin2 lampadin2 Va rog sa mi spuneti . Am depus documente la dosar - teza probatorie - probe , inscrisuri , lista cu martori care trebuiesc citai . Ce se intimpla daca la ... (vezi toată discuția)