avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urmatoarea instanțã și judecarea în lipsã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Urmatoarea instanțã și judecarea în lipsã

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am pierdut un proces cu Finantele in contencios. Fiind in Tribunal, ma gandesc ca urmatoarea cale de atac este la Curtea de apel, nu-i asa?
Ma intereseaza sa stiu daca pot face urmatorul demers (banuiesc ca la Curtea de Apel) fara a ma prezenta si eu de fiecare data. Trebuie sa invoc un anumit art. de lege prin care sa cer sa se judece si in absenta mea? Ce ma sfatuiti? Imi este destul de greu sa plec de acasa, avand si copil mic si nu am bani suficienti sa platesc avocatul care imi va cere bani si pt fiecare drum.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 14:53, 14 Ianuarie 2014
mioara2012 a scris:
Fiind in Tribunal, ma gandesc ca urmatoarea cale de atac este la Curtea de apel, nu-i asa?

Așa este.


mioara2012 a scris:
Ma intereseaza sa stiu daca pot face urmatorul demers (banuiesc ca la Curtea de Apel) fara a ma prezenta si eu de fiecare data. Trebuie sa invoc un anumit art. de lege prin care sa cer sa se judece si in absenta mea?

Solicitați, în calea de atac pe care o veți promova, judecarea în lipsa dvs. în temeiul:
-art. 242, alin. (2) Cod procedură civilă dacă litigiul a început înainte de data de 15 februarie 2013;
-art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013.
Pur și simplu scrieți la finalul recursului ”solicit judecarea cauzei și în lipsa mea, în temeiul art. ... Cod procedură civilă”. Este suficient.

Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dupa ce vi se comunica hotararea Tribunalului puteti formula calea de atac. Daca sunteti pe procedura noua, veti formula apel pe care il veti depune la instanta a carei hotarare o atacati. Veti gasi insa aceste precizari si la finalul sentintei.
Puteti solicita judecarea cauzei in lipsa in baza art. 411, aliniat 1, punct 2, teza a II-a Cod procedura civila.
Smarian a scris:
Daca sunteti pe procedura noua, veti formula apel ...

În materia contenciosului administrativ a rămas recursul. Legea nr. 554/2004 este printre puținele acte normative în care prevederile referitoare la calea de atac nu s-au modificat.

:bow:

Iar eu am redactat astazi doua intampinari fata de recursurile AJFP, in contencios administrativ, si dorm in papuci cand scriu aici, insa uite ca mai facem si greseli atunci cand vrem sa transmitem o informatie corecta. Imi asum greseala!
Multumesc frumos pentru informatiile oferite si pentru timpul pe care mi l-ati acordat.
Toate cele bune

Alte discuții în legătură

Prezentare la proces anacalina anacalina Buna seara, Fostul sot , a facut apel la hotararea de divort , pentru reducerea pensiei de intretinere, eu , actualmente nu mai locuiesc in acelas oras cu el ... (vezi toată discuția)
Litigiu functionari publici Oceania Oceania In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de ... (vezi toată discuția)
Fondul cauzei la curtea de apel. mai exista apel ? Adrian_Gorj Adrian_Gorj Buna seara ! Am o mica nelamurire in ce priveste exercitarea acestei cai de atac in urmatoare situatie : Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt ... (vezi toată discuția)