avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate adrianngt

Activitate adrianngt

1.Trebuie dezbatuta mostenirea mamei mele . Mostenitori sunt eu - fiu si doi nepoti - copiii surorii mele decedate . Cum se imparte mostenirea ? 2. Unul dintre nepoti este minor iar tatal lui nu este interesat sa participe la dezbatere si nici nu declara in scris acest lucru . Cum se procedeaza intr-o asemenea situatie ?
Parcarea din curtea interioara a blocului unde locuiesc se invecineaza cu un Punct termic ce apartine CET-ului din localitate . De curand niste muncitori au plantat un trotuar cu stalpi pe una din laturile punctului termic . Necazul este ca ingreuneaza accesul in parcare , iar in anumite momente accesul este blocat pentru ca acolo parcheaza diferite autoturisme . Am vrea sa cerem primariei sa desfiinteze acel trotuar , care banuim ca a fost ridicat fara vreun proiect , aprobare sau aviz de constructie . Am vrea sa stim ce legislatie exista in materie de constructii pe domeniul public (drumurile publice ) si ce anume sa cerem primariei cu trimitere la reglementarile respective .
In anul curent 2013 , o anumita perioada de timp nu am putut plati la zi cheltuielile de intretinere . In luna septembrie am achitat toata datoria , inclusiv penalitatile de intarziere calculate , am achitat chiar in plus o mica suma de bani . In lunile urmatoare : octombrie si noembrie pe fisa de plati au aparut in continuare noi penalitati desi sunt la zi cu plata datoriilor . Mi s-a explicat ca acest calcul este facut pe ultimele trei luni si nu lunar pentru fiecare suma neachitata la termen asa cum mi-am imaginat eu . Este corect un asemenea mod de calcul al penalitatilor ? Cine stabileste plata penalitatilor , care este corpul datoriilor pe care sunt ele calculate si mai ales care este destinatia acestor sume colectate din penalitati ? Daca penalitatile sunt calculate in mod global , pe toate categoriile de cheltuilei , inclusiv salariul femeii de servici sa zicem , atunci aceasta va lua un salariu mai mare daca locatarii intarzie cu plata ?