avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Activitate george19571957

Activitate george19571957

Multumesc

george19571957 a scris:

Miltumesc

Dapix a scris:

(4)Încadrarea sau respingerea încadrării în grad şi tip de handicap se atestă prin certificat emis de către comisiile de evaluare.

(5)Certificatele emise potrivit prevederilor alin. (4) pot fi contestate de titularii acestora, în termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la instanţa de contencios administrativ competentă, potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, cererile adresate instanţei fiind scutite de taxa judiciară de timbru.

Cel care cere anularea certificatului de incadrare in grad cu handicap nu trebuie sa plateasca taxa de timbru la instanta de judecata.

Mulțumesc,eu am spus că am primit respingere de la comisia superioară.Ce e de făcut în continuare? Și în cat timp ei fac referire a legea 554/2024

Cornel Vasile a scris:

Din data de 18.05.2023, Comisia Superioară de Evaluare din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, va soluționa, prin admitere sau respingere, contestațiile formulate în condițiile prevăzute la art. 87, alin. (5), la certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisiile de evaluare, și transmite soluția comisiilor de evaluare județene sau ale sectoarelor municipiului București, pentru punerea ei în aplicare.

Contestațiile la certificatele de încadrare în grad de handicap emise până la data de 18 mai 2023 se soluționează prin instanțele de judecată.

Este vorba de un certificat de handicap pe care l-au anulat dup un an,pt contestație sau acțiune în instanță invoca legea 554/2024
Am primit răspuns negativ de la comisia de expertiza medicala a persoanelor adulte cu handicap
,ce pași trebue sa urmez și în cate zile am să mă incadrez in termen.multumesc
Multumesc pt raspuns dar eu ma refeream strict la afisarea facturilor generate din diverse lucrari de reparatii si daca e legal plata sa se mai faca cu proces verbal incheat intre parti (procesele verbale se fac amiabil intelegeti ce vreau sa spun.) in contabilitate se baga pv.
Buna ziua am o intrebare,daca presedintele de asociatie respectiv administratarul bloculu este obligat sa afiseze facturile cu cheltuelile (reparatiile facute lunile anterioare) si daca e corect ca unele lucrari sa se faca cu firma cu proces verbal in loc de facturi .scuzati daca nu am postat unde trebue.
Discuție pensie
Buna ziua ,am avut cantract de munca 1,5 ani 2 ore zi (270 lei luna) sunt pensionar ce trebue sa fac pt ai adauga la vechime pt marirea pensiei ,se merita cu cat se va mari pensia
Răspuns la discuția Refuz recalculare pensie
Teoretic asa este cum spuneti dvs dar practic daca-mi respinge actiunea eu mai pot depune la casa de pensii vreo cerere in acest sens (sa-mi recalculeze,sa mai verifice adv.nu stiu zic si eu o portita ceva.)
Multumesc pt raspune.Cred ca voi retrage dosarul de la tribunal.
Deci eu ramin toata viata cu pensia pe care o am pt.ca nu-mai pot face nimic in legatura cu adv pt. orele suplimentare .Termenul pt.recurs a trecut de 5 luni.