avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociate de proprietari / locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociate de proprietari / locatari

Buna ziua am o intrebare,daca presedintele de asociatie respectiv administratarul bloculu este obligat sa afiseze facturile cu cheltuelile (reparatiile facute lunile anterioare) si daca e corect ca unele lucrari sa se faca cu firma cu proces verbal in loc de facturi .scuzati daca nu am postat unde trebue.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
george19571957, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:12, 17 Mai 2018
Conform dispozitii in vigoare presdintele de asociatie si administratorul de imobil detin obligatia legala sa afiseje pe langa lista lunara de intretinere si desfasuratorul de calcul repartizare cote individuale
L nr 230/2007 Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Aticolul 481
Asociatia de proprietari, prin grija presedintelui asociatiei, va afisa lunar, la vedere, langa lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, modalitatea de calcul in urma careia au rezultat sumele lunare de plata ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va contine si va arata explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata al proprietarilor, respectiv modul de calcul si de repartizare a acestor cheltuieli catre proprietari.
Multumesc pt raspuns dar eu ma refeream strict la afisarea facturilor generate din diverse lucrari de reparatii si daca e legal plata sa se mai faca cu proces verbal incheat intre parti (procesele verbale se fac amiabil intelegeti ce vreau sa spun.) in contabilitate se baga pv.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
george19571957, utilizator
Apreciez ca am dat un raspuns concret in conditiile in care am postat inclusiv temeiul legal
Modalitatea de calcul va contine si va arata explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata al proprietarilor,

Legiuitorul a impus obligatia in sarcina presedintelui de asociatie sa afiseze explicit costurile-respectiv natura sumei adca factura si modalitatea de calcul prin care se repartizeaza costurile proprietarilor
Referitor la documentul justificativ al lucrarii,conform dispozitii in vigoare in domeniul financiar contabil document contabil reprezinta factura sau deviz lucrari nu proces verbal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatii la bloc nejustificate gabimar gabimar Buna ziua In vara aceasta in cadrul blocului nostru s-au realizat lucrari de reparatii la subsolul blocului, de inlocuire a canalizarii, reparatii acoperis ... (vezi toată discuția)
Proprietar in asociatie locatari insolvabil insolvabil unt locatar intr+un bloc de proprietari , care la randul lui este in asociatia de propietari. locuiesc la etajul IV, ultimul etaj dintr-un bloc p+4. in vara ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie POMKINSKI POMKINSKI La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este ... (vezi toată discuția)