avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar in asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar in asociatie locatari

unt locatar intr+un bloc de proprietari , care la randul lui este in asociatia de propietari.
locuiesc la etajul IV, ultimul etaj dintr-un bloc p+4.
in vara trecuta , am izolat pe cont propriu o sprafata de pe bolc ce acoperea apartamentul in care locuiesc, pe cont propriu pentru ca nu era nici o perspectiva sa pot aduna bani si sa fac lucrarea, la mine in casa ploua inca o zi dupa ce se potoleau ploile, fapt ce am demerat lucrarea urgent . banii nu pot sa ii recuperez, findca asa e lumea...nesintita.
si pron asociatai de proprietari treebuia de la deviz de lucrari , tot felul de documente...ei asa ceva nu s-a putut.
Eu ca impricinat vreau sa pot recupera banii intr-un fel, macar sa fiu scazut de la plata cheltuielilor afisate pe tabel de asociatia de proprietari.
Lucrarea -a costat 2 500,00 lei.la ora actuiala am de plata la asociatei 900 de lei.cum sa procedez sa pot recupera acesti bani.?
O sa vina timpul cand in urma reabilitarii termice iar o sa platesc o suma ce mi se repartizeaza , in urma cotei ce se cuvine la suprafata ce beneficiază de reabilitare.
Eu platesc ca e normal in urma unei astfel de lucrari.
Dar suma cheltuita de mine la izilarea pe suprafata de 70 mp cine mi-o recompenseaza? ca omeneste nu se poate ....Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc.

:-/
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:59, 12 Decembrie 2012
In mod normal, dvs ar fi trebuit sa obtineti macar acordul de principiu al asociatiei inaintea lucrarii. Ca sa nu mai spun ca o astfel de lucrare ar trebui facuta cu o firma autorizata care sa ofere garantie.

Acum pt a putea recupera acesti bani, ar tb sa aveti ceva documente justificative. Asta in cazul in care comitetul executiv al asociatiei ar putea hotara o compensare cu sumele pe care le datorati, insa fara documente justificative nu cred ca se va aproba, nefiind legal.
~ Conținut șters la cerere ~
si pron asociatai de proprietari treebuia de la deviz de lucrari , tot felul de documente...ei asa ceva nu s-a putut.
Eu ca impricinat vreau sa pot recupera banii intr-un fel, macar sa fiu scazut de la plata cheltuielilor afisate pe tabel de asociatia de proprietari.

In primul rand trebuia acordul asociatiei pentru executarea acestei lucrari, banuiesc ca nu a fost executata pe toata suprafata condominiului, din moment ce dumneavoastra ati facut "reparatia" pe o suprafata de doar 70 mp, daca nu a fost facuta lucrarea din "atic in atic" imi este foarte greu sa cred ca cineva v-a dat garantie pentru aceasta, si nu cred ca aveti documente justificative pentru a deconta cheltuiala facuta.
Trebuia sa sesizati presedintele asociatiei (in scris, nu verbal), de problema pe care o aveti, daca nu executau ei lucrarea puteati sa ii dati in judecata, iar atunci sigur faceau acest lucru.
Acum nu va ramane decat sa achitati cotele de intretinere restante, pentru a nu risca sa platiti penalizari, sau si mai rau sa va dea in judecata.
Nu exista obligatia legala a asociatiei de a face o compendare intre cheltuielile pe care le-ati facut si costurile de intretinere. Sunt obligatii separate cu temeiuri distincte.

Dvs tb sa va achitati cotele de intretinere pt ca este obligatia legala a oricarui proprietar.

Asociatia este raspunzatoare de repararea suprafetelor comune, inclusiv a acoperisului. Daca dvs achitati aceste cheltuieli le puteti recupera ulterior de la asociatie, cu conditia de a fi facute conform legii (cu firma autorizata, cu justificarea cheltuielilor si cu acordarea garantiei)
Cred ca trebuie sa consultati un avocat care sa demareze treaba pentru recuperarea celor 2500 lei. Rugati avocatul sa va faca la inceput o notificare adresata asociatiei. Pe urma nu-i lasati.Daca stiti ca aveti sanse trebuie actionat hotarat ,pentru cheltuielile de judecata o sa obtineti banii inapoi.

Alte discuții în legătură

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig? Vika123 Vika123 Buna!! Am facut hidroizolatie la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele sunt facute pe numele Asociatiei ( asa a zis ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie facuta la bloc etaj 4 din 4 neculai29 neculai29 Buna seara, Am facut hidroizolatie la un bloc de lociut , efectiv pe suprafata care imi apartine, cu o firma privata, dar dupa o luna a inceput sa curga in ... (vezi toată discuția)
Refacere terasa ancatod ancatod buna ziua, de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)