ancatod a scris:
Mi-a motivat faptul ca asociatia de proprietari nu are bani, iar eu nu puteam sa astept intrucat situiatia din casa era dezastruoasa.
Este posibil ca acum, in acest moment, asociatia sa nu aiba bani pentru repartia acoperisului. Eu cred ca apa nu va intra in apartament de 2-3 zile si ca ati simtit aceasta de mai mult timp. La noi, de regula, proprietarii sesizeaza asemenea situatii de prin noiembrie pana primavara. Daca asociatia are cunostinta de degradarea terasei sau acoperisului, prevede remedierea acestora in bugetul de venituri si cheltuieli care se aproba in adunarea generala ce are lor in primul trimestru al a anului. Si apoi se aduna bani in fondul de reparatii.
Bun, poate ca nu ati anuntat, nu ati participat l adunarea grenerala, nu s-a tinut aceasta adunare sau alte asemenea...
Acum cand este sezonul prielnic, lucrarea trebuia sa se faca de asociatie si nu de dumneavoastra.
Ca nu are bani, repet, este posibil, dar dumneavoastra aveti. Daca aveti bani, discutati cu presedintele sa incheie contract cu prestatorul. In acest fel devizul, factura, receptia, garantia..., toate sunt intocmite, acceptate de si cu ajutorul asociatiei.
De unde bani?
De la dumneavoastra. Dumneavoastra dati banii asociatiei, pe baza de chitanta, acum cand acesti bani sunt necesari. Asociatia achita executantul din acesti bani trecuti prin evidenta sa contabila.
Concomitent se face de catre asociatie repartizarea intregii facturi pe fiecare proprietate in functie de cota indiviza, conform legii si se afiseaza pe listele de plata.
Pe masura ce vecinii achita partea lor, asociatia va restituie banii treptat.
Asa aveti toate sansele sa va reparati acoperisul si sa va recuperati banii.
Altfel veti ajunge, cel mai probabil, in instanta prin intermediul careia puteti recupera banii, dar dupa mult timp, termene de judecata, documente, martori, scandal cu vecinii, cheltuieli suplimentare atat pentru dv cat si pentru asociatie...