avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refacere terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refacere terasa

buna ziua,
de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, fara autorizatie. DIn cauza faptului ca imi ploua in casa, in toate camerele, am decis sa dau jos mansarda si sa hidroizolez terasa de deasupra apartamentului. Am vb de mai multe ori cu cei de la adiministratie care se pare ca nu vor sa se ocupe de refacerea hidroizolatiei. Avand in vedere ca suntem in anotipul propice pentru astfel de lucrari, am decis sa fac aceste reparatii pe cont proriu. Am semnat un contract cu o firma specializata, care deja a inceput demolarea mansardei. In ce masura pot eu sa recuperez contravaloarea lucrarilor de hidroizolare? Cum trebuie sa procedez sa fiu in deplina legalitate dar totusi sa recuperz aceasta suma de bani care este destul de mare?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 29 August 2012
Va multumesc pentru raspuns. Despre aceasta situatia asociatia de proprietari stia de mai multi ani. Anul trecut cand s-a refacut fata blocului am discutat despre refacerea terasei si mi s-a spus ca nu sunt bani. Iarna aceasta, insa datorita conditiilor atmosferice efectiv ne-a ploua in casa, inundand tavanul, parchetul, covoarele, instalatia electrica. Nu am avut caldura pe perioada iernii deoarece nu am putut folosi centrala. ESte adevarat ca in scris eu nu i-am anuntat decat de curand dar verbal am discutat despre aceasta problema de nenumarate ori. Presedintele m-a sfatuit sa inchei contractul pe numele meu si ei o sa cotitzeze cu aprox 20 %, asta in situatia in care vor si ceilalti proprietari. Altfel e posibil sa nu primesc nimic inapoi.
Este un raspuns abuziv. Va ramane sa actionati asociatia in judecata.
Am mai discutat cu cei de la asociatie si au fost de acord sa imi plateasca doar terasa ce tine de casa scării.dar nici astazi nu se inghesuie nimeni sa mi plateasca. Eu inainte sa ma apuc de refacerea hidroizolatiei le-am trimis notificare prin care i am instiintat ca imi ploua in casa. Daca ii actionez in judecata ce pot sa obtin ? Eu am platit suma de 7600 de lei pt refacerea terasei aferentă apartamentului meu plus o parte aferentă casei scării. Cam cât durează un astfel de proces si ce sanse am sa castig un astfel de proces ?
Daca aveti dovezi ca ati solicitat asociatiei sa realizeze lucrarea, actionati asociatia in judecata. Faceti copii ale dovezilor, raspunsurilor, ale facturilor si contractului incheiat cu executantul si solicitati intreaga suma actualizata cu rata inflatiei pana in momentul platii, plus cheltuielile de judecata pe care le efectuati.
In functie de aglomeratia judecatoriei din zona dumneavoastra, puteti obtine hotararea intr-un an, maxim doi ani de la primul termen. Aceasta depinde foarte mult de dovezi si daca va consiliaza cineva in acest demers (avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie. Chiriac G Chiriac G Buna ziua, as vrea sa aflu daca eu pot sa fac reparatii la terasa blocului si sa-mi recuperez banii? Am sa dau mai multe detalii : in 2015 blocul a fost ... (vezi toată discuția)
Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)