Buna seara,
Am facut hidroizolatie la un bloc de lociut , efectiv pe suprafata care imi apartine, cu o firma privata, dar dupa o luna a inceput sa curga in apartament. Am contactat firma care a facut lucrarea dar nici pana in prezent nu a reparat corespunzator, adica sa nu mai curga in casa. Am anuntat asociatia , dar nu intereseza. Acum de cateva zile am contactat si OPC dar nici acestia nu au facut nimic.
Mentionez ca eu ca proprietar am platit toata lucrarea de hidroizolatie cu acceptul asociatiei de proprietari urmand ca sa imi recuperez banii dati din plata lunara la asociatie a intretinerii .
Acum sunt depasit de situatie si nu mai stiu ce sa fac.
Va multumesc!#-o#-o
Daca lucrarea ati facut-o in regie proprie si intelegerea cu asociatia a fost numai pentru recuperarea banilor, fara ca asociatia sa se implice in receptionarea lucrarii si eventual in garantia ei, va revine dv. sarcina sa contactati firma si sa incercati sa-o faceti sa se achite de obligatia asumata prin garantia acordata.
Cea mai mare greseala care se face in astfel de cazuri este neimplicarea as. prop. - care ati vazut - nu intereseaza.
Pe acest forum am scris de nenumarate ori cum trebuie abordata lucrarea de reparatie a terasei - hidroizolatia, insa observ ca oamenii se-apuca de treaba, o dau in bara si apoi vin si se plang pe forum si cam raman cu plansul.
Lucrarea trebuia facuta prin as. prop. si pe intreaga suprafata a terasei, nu pe bucateleș insasi firma care v-a executat hidroizolarea trebuia sa va consilieze in acest sens.
In cel mai rau caz, dat fiind faptul ca blocurile vechi au cam acelasi proiect, lucrarea se poate face, asa cum am spus, in cel mai rau caz pe doua apartamente alaturate pentru ca de obicei intre cele 4 apartamente din scara, cam la mijloc (zona casa scarii) este o "cocoasa" care nu mai permite ca apa colectata pe cealalta jumatate sa se vina spre scurgerea comuna celor doua apartamente "reparate"
O foarte mare atentie trebuie acordata acestor scurgeri care trebuiesc sa fie foarte bine etansate astfel incat toata apa colectata sa se duca in jos pe teava de scurgere, nu in apartamentul de dedesubt.
In situatia descrisa trebuie observat cam pe unde se produc infiltratii, de adus meseriasii - daca ati facut un contract cu acestia, va mai uitati la termenul de garantie...
Cu UPC-ul puteti discutan doar daca lucrarea s-a facut cu contract de prestari de servicii, altfel firma o sa tipe sus si tare ca nici nu a trecut pe la dvs. Daca aveti contract, sufocatii pe cei de la UPC cu reclamatii, insa repet, pentru ca lucrarea sa fie cat de cat viabila, aceasta trebuie facuta pe cel putin jumatate de scara (2 apt. alaturate), iar rezultatele cwele mai bune se obtin atunci cand lucrarea se executa pe intreaga suprafata a terasei.
Eu daca eram la asociatie nici nu v-as fi permis sa efectuati reparatia doar pe apartam. dvs., ba nu v-as fio promis nimic in ceea ce priveste recuperarea sumelor respective. Observati, acum desi lucrarea este facuta, in casa ploua si atunci cum sa ceri bani vecinilor?
Ati facut contract cu firma respectiva pentru executia lucrarii?
Sunt trecute clauze in privinta garantiei, solutionarii reclamatiilor, etc., etc.?
Daca aveti acceptul asociatiei banuiesc ca aveti contract incheiat dar conteaza f mult ce clauze sunt trecute in el.
Atata timp cat asociatia de proprietari nu este parte in contract aceasta nu se va implica in rezolvarea litigiului.
Restul de proprietari de proprietari au dreptul sa se opuna platii contributiei pentru repararea terasei (chiar daca terasa este parte comuna) avand in vedere ca reparatia nu a fost facuta prin intermediul asociatiei de proprietari, in plus daca nu ati prezentat asociatiei de proprietatri mai multe oferte pentru reparatie refuzul este mai justificat.