avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuielile cu reparatia acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuielile cu reparatia acoperisului

Buna seara!
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru (numarul de metri patrati stabiliti prin deviz este dublu fata de suprafata apartamentului deoarece vecinii nu il au reparat, dimpotriva, foarte deteriorat).
Ceilalti vecini de la acelasi etaj nu s-au implicat deoarece nu sunt de gasit sau au deja datorii mari la intretinere si niciun interes pentru subiect.
Desi am reparat suprafata de deasupra noastra, intr-un loc, apa inca ajunge si provoaca aceleasi pagube.
Nu stiu cadrul legal si va rog sa ma ajutati in acest sens. Am inteles ca prin lege nu pot fi obligati sa contribuie la cheltuieli, iar din alte parti, ca pur si simplu, toti cotizeaza.
Ma aflu intr-o situatie imposibila in care daca vreau sa traiesc decent, nu am cum, deoarece nu imi permit sa platesc reparatia pentru toate tronsoanele.
Puteti sa-mi spuneti daca prin asociatie, pot face ceva astfel incat sa strang de la toti banii pentru reparatia intregului acoperis?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:56, 18 Mai 2017
participarea la fondul de reparatii este obligatorie pentru toti locatarii.
Din acest fond se poate plati si reparatia terasei.
De reparatia acoperisului (hidroizoltie) se ocupa asociatia de locatari/proprietari care incheie contractul pentru executarea lucrarii si achita contravaloarea lucrarii. Recomandabil este ca refacerea izolatiei sa se faca la toate scarile. Apa gaseste o fisura in hidroizolatie patrunde, iar infiltratia poate sa fie vizibila la o oarecare distanta fata de locul in care izolatia este deteriorata, poate chiar intr-un apartament de pe scara vecina.
Costul izolarii acoperisului se suporta de locatarii/proprietarii de la toate nivelurile blocului, nu numai de cei de la ultimul etaj. Repartizarea costului reparatiei se face in functie de cota parte a suprafetei acoperisului ce revine fiecarui apartament indiferent la ce nivel se afla respectivul apartament (cota indiviza - acoperisul face parte din partile comune)
ing. Ioan Ciobanu.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, unde anume gasesc cadrul legal pentru aceasta obligativitate? Oamenii, ca si mine, vor vrea sa stie de ce este obligatoriu si ce anume ii obliga, pentru ca altfel nu da nimeni niciun leu.
Multumesc.
Daca reparatia terasei s-a facut pe portiuni atunci se pot explica infiltratiile sau lucrarea nu a fost executa corespunzator.
Nu ati implicat asociatia in reparatia terasei?
Firma care a executat lucrarea v-a acordat garantie? Pe ce perioada si in ce conditii? Ati avut incheiat un contract pentru executia lucrarii?
Asociatia are obligatia sa se implice in reparatia partilor comune si sa stranga fond de reparatii dar daca nu exista fond de reparatii iar proprietarii nu isi platesc contributiile curente este dificil de estimat in cat timp se vor strange suficiente fonduri pentru reparatia intregii terase.
Solicitati firmei executante sa repare pe cheltuiala proprie deficientele lucrarii in baza garantiei. Daca nu v-a oferit garantie ptr lucrare sesizati ANPC si puteti ajunge pana in instanta de judecata.
cyan a scris:



Firma care a executat lucrarea v-a acordat garantie?





Daca citeati atent succesiunea de precizari ale initiatorului topicului ati fi constatat
1-am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru
2-Desi am reparat suprafata de deasupra noastra,

Pentru interventii partiale la hidroizolatii terasa necirculabila,nu se ofera garantie,dupa cum nici primaria nu acorda autorizatie de constructie pentru executarea partiala hidroizolatie sau modernizare energetica

@AnamariaPMT

Terasa reprezinta parte comuna din condominiu,a carei intretinere si reparatie intra in respoonsabilitatea asociatiei de proprietari
Studiati temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4 mamudieandreea mamudieandreea Buna ziua! Am cumparat un ap. la et.4 in iunie 2010, si pentru siguranta am reparat acoperisul(cu carton). Asociatia de locatari a luat in primire lucrarea de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)