avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuielile cu reparatia acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuielile cu reparatia acoperisului

Buna seara!
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru (numarul de metri patrati stabiliti prin deviz este dublu fata de suprafata apartamentului deoarece vecinii nu il au reparat, dimpotriva, foarte deteriorat).
Ceilalti vecini de la acelasi etaj nu s-au implicat deoarece nu sunt de gasit sau au deja datorii mari la intretinere si niciun interes pentru subiect.
Desi am reparat suprafata de deasupra noastra, intr-un loc, apa inca ajunge si provoaca aceleasi pagube.
Nu stiu cadrul legal si va rog sa ma ajutati in acest sens. Am inteles ca prin lege nu pot fi obligati sa contribuie la cheltuieli, iar din alte parti, ca pur si simplu, toti cotizeaza.
Ma aflu intr-o situatie imposibila in care daca vreau sa traiesc decent, nu am cum, deoarece nu imi permit sa platesc reparatia pentru toate tronsoanele.
Puteti sa-mi spuneti daca prin asociatie, pot face ceva astfel incat sa strang de la toti banii pentru reparatia intregului acoperis?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:56, 18 Mai 2017
cyan a scris:




Solicitati in scris presedintei AP remedierea lucrarilor in termenul de garantie



Rezulta fara putinta de tagada ca executantul a acordat garantie strict pentru materiale ,nu pentru manopera
Referitor la
Nu luati in seama "abureala" executantului sau presedintei, trebuie facuta expertiza tehnica ptr a se demonstra asa ceva.
,in eventuala actionare in instanta,instanta va solicita ca petentul sa isi intemeieze cu probe concrete acuzele,iar proba o constituie concluzia unui expert tehnic acreditat de catre ministerul justitiei
In cazul de actiuni impotriva calitatii unei lucrari noi de constructii,nu se poate aprecia culpa executantului sau a unui tert fara proba =expertiza tehnica
@AnamariaPMT
desfasurati demersuri la presedintele de asociatie sa se implice efectiv pentru solutionare deficiente,eventual sa hotarasca convocare adunare generala in vederea supunerii la discutii a necesitatii executarii reparatiei integrale a terasei,identificarea sursei de finantare
Solicitati ca la depunerea si selectia ofertelor de executie,sa se identifice executant care acorda garantie pentru lucrarea efectuata,pentru manopera
Impuneti presedintelui de asociatie sa negocieze contractul de prestari servicii cu executantul ,sa convina achitarea devizului in 2-3 transe,ultima dupa o perioada minima de 6 luni,timp in care sa s epoate constata si remedia eventuale deficiente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4 mamudieandreea mamudieandreea Buna ziua! Am cumparat un ap. la et.4 in iunie 2010, si pentru siguranta am reparat acoperisul(cu carton). Asociatia de locatari a luat in primire lucrarea de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)