avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. La recepţia lucrării s-a încheiat un proces verbal, iar prin contractul de executare a lucrării constructorul a oferit o garanţie a lucrării de 10 ani. După câteva luni locatarul de la etajul IV(ultimul) a decopertat acoperişul fără să anunţe pe ceilalţi locatari, susţine că a hidroizolat din nou acoperişul şi cere suportarea aşa-zisei reparaţii din nou de către ceilalţi locatari iar în caz contrar acţionarea în instanţă. Poate instanţa să îi oblige pe aceştia să plătească din nou această lucrare din moment ce lucrarea anterioară avea garanţie, fapt de care cel de la ultimul etaj nu a ţinut cont şi nu i-a anunţat pe ceilalţi locatari de intenţiile sale.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:10, 16 Noiembrie 2010
In situatia mentionata ,cand
-lucrarea se afla in perioada de garantie ,
- nu existau indicii temeinice conform carora lucrarea de hidroizolatie sa nu corespunda normelor,
- proprietarii situati la ultimul etaj nu au denuntat neajunsuri
-executantul nu a anuntat reprezentantii asociatiei de existenta conditiilor care sa impuna interventia asupra lucrarii de hidroizolatie,actiunea respectivului proprietar este netemeinica .Interventia asupra hidroizolatei poate fi apreciata ca a condus la distrugerea intregii lucrari de hidroizolatie a terasei,stiut fiind ca tehnic,nu sunt recomandate executia de hidroizolatii partiale
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
El poate sa faca ce-si doreste, numai ca va trebui sa demonstreze cu probe ca:
- a instiintat conducerea asociatiei de problemele pe care le are cu hidroizolatia:
- ca conducerea asociatiei nu a fost receptiva la reclamatia lui;
- ca a avut acceptul celorlalti proprietari sa faca o alta lucrare.... etc

N-are nicio sansa!

Lucrarea de reparatie a terasei se face prin asociatie de proprietari, nu o face fiecare cum il taie capul....si numai acolo unde nu exista receptivitate din partea asociatiei proprietarul se poate apuca singur de lucrare. Poate pretinde apoi recuperarea cheltuielilor de la asociatie daca prezinta contractul lucrarii, facturi, chitante. In caz ca a respectat toata procedura si nu gaseste intelegere in asociatie se poate adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)